Αλβανία: Ο πρώτος «γάμος» ομόφυλου ζευγαριού – Δύο γυναίκες αμφισβητούν τον νόμο

Αλβανία: Ο πρώτος «γάμος» ομόφυλου ζευγαριού – Δύο γυναίκες αμφισβητούν τον νόμο

Ένα ομόφυλο ζευγάρι τέλεσε έναν ανεπίσημο «θρησκευτικό» γάμο στην Αλβανία, ταράσσοντας τα νερά της συντηρητικής κοινωνίας και άνοιξε τη συζήτηση για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Σύμφωνα με το Reuters, η ανεπίσημη τελετή έλαβε χώρα στην ταράτσα δημαρχείου στα Τίρανα την Κυριακή, όπου δύο γυναίκες, οι Alba Ahmetaj και Edlira Mara αντάλλαξαν τους όρκους τους και τις ευλόγησε ιερέας.

Οι δύο γυναίκες ελπίζουν ότι με τη συμβολική αυτή κίνηση θα μπορέσουν να προωθήσουν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, καθώς ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών δεν επιτρέπεται στην Αλβανία και η σχέση τους δεν θα αναγνωριστεί από το κράτος.

«Το αίτημά μας συμβολίζει τον πρώτο κρίκο σε έναν μακρύ και δύσκολο, αλλά πάνω απ’ όλα δίκαιο αγώνα. Είμαστε αποφασισμένες να ακολουθήσουμε τη νομική οδό και να σεβαστούμε τις διαδικασίες και τους θεσμούς της χώρας μας, αμφισβητώντας το περιεχόμενο του Οικογενειακού Κώδικα που προάγει τις διακρίσεις, για να επιδιώξουμε την αναγνώριση του δικαιώματός μας να παντρευτούμε, ισότιμα με κάθε άλλο ζευγάρι στην Αλβανία»

«Η κοινωνία μας είναι πολύ πατριαρχική και ομοφοβική», είπε η Ahmetaj πριν από την τελετή. «Αυτό είναι κάτι προσωπικό μας, γιατί να ανακατευτεί η κοινωνία εδώ;», αναρωτιέται δικαίως.

 

Η αστυνομία φρουρούσε την είσοδο του κτιρίου σε περίπτωση διαμαρτυρίας, καθώς όταν οι δύο γυναίκες ανακοίνωσαν τον γάμο τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ανάρτησή τους γέμισε με σχόλια μίσους.

Διαβάστε επίσης:

Κεχαγιά: Η ΝΔ υποστηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Μητσοτάκης ανησυχεί για την κοινωνική απογοήτευση: «Ο μεγάλος κίνδυνος για τη Δημοκρατία είναι η αποχή»

Αναδίπλωση Γεωργιάδη για τον χαρακτηρισμό «μάπα»- «Αγαπητέ Κασσελάκη, κακώς έγινε εν τη ρύμη του λόγου μου»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter