Αμαρτωλό τρίγωνο στο Μαξίμου – Κύκλοι αναφέρουν ότι πάει η μίζα σύννεφο

Αμαρτωλό τρίγωνο στο Μαξίμου – Κύκλοι αναφέρουν ότι πάει η μίζα σύννεφο

Κύκλοι της κυβέρνησης, ανέλαβαν το βράδυ της Κυριακής να απαντήσουν στο δημοσίευμα του Documento που αποκαλύπτει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν καλά καλά αναλάβει πρωθυπουργός, πριν ξεσκονίσει το γραφείο του και πριν ασχοληθεί με οποιοδήποτε σοβαρό θέμα απασχολεί τη χώρα, πήρε μια ακατανόητη (εκείνη την εποχή) απόφαση να ματαιώσει το διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες που ήταν σε τελικό στάδιο.

Ο διαγωνισμός ήταν σύμφωνος με προδιαγραφές της Ε.Ε, συμμετείχαν 25 εταιρείες, πράγμα που θα κατέβαζε το κόστος λόγω ανταγωνιστικότητας και ήδη η χώρα είχε καθυστερήσει με βάση δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η έρευνα του Documento εκθέτει την κυβέρνηση και κυρίως το στενό περιβάλλον του Μητσοτάκη στο οποίο ανήκει η απόφαση. Γιατί κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πως δέκα μόλις μέρες μετά τις εκλογές, οι συναρμόδιοι Υπουργοί Χρυσοχοϊδης και Πιερρακάκης, πριν καν αναλάβουν γραφείο συντονίστηκαν για να ματαιώσουν τον διαγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: Ένας διαγωνισμός κόντρα σε ό,τι ισχύει στην ΕΕ

Στις δημοκρατικές χώρες, όταν μια κυβέρνηση κατατηγορείται για ένα διαγωνισμό που αφορά πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, είναι υποχρεωμένη να απαντήσει. Η απάντηση δεν αφορά το ποιος δημοσιεύει ό,τι δημοσιεύει, αλλά την υποχρέωση που έχει η ίδια απέναντι στους πολίτες και τη διαφάνεια.

Τι έκανε λοιπόν η κυβέρνηση; Ανέθεσε στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να απαντήσει όχι στο ρεπορτάζ και τα στοιχεία του Documento αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ. Η υποτιμητική αυτή στάση ήθελε να υποδηλώσει ότι αφενός το Documento δεν αξίζει απάντηση, αφετέρου πως το Documento είναι υποκεινούμενο από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν να σε ρωτάνε αν έκλεψες και συ να λες πως σου αρέσει η λιακάδα. Ο Υπουργός «Εξαρχείων και περιχώρων» ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να υποστεί τον εξευτελισμό αν και είναι γνωστό λίγο έξω από τα Εξάρχεια στην Κατεχάκη, πως δεν είναι αυτός που κινεί τα νήματα στη υπόθεση ταυτότητες. Αντιθέτως οι ντήλερς και «αντιπρόσωποι” που μπαινοβγαίνουν στο Υπουργείο, μιλούν πολύ υποτιμητικά για αυτόν επιδεικνύοντας “ταυτότητα Μαξίμου».

Και η κυβέρνηση τι έκανε; Κινητοποίησε τους «κύκλους» της. Κύκλοι λοιπόν της κυβέρνησης, διέρρευσαν και τα φιλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν, πως ο «γνωστός Βαξεβάνης που ανήκει σε παρακρατικό και παραδικαστικό κύκλωμα». Επί της ουσίας η απάντηση να ικανοποιηθεί όποιος πολίτης έχει απορίες.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Ο μεσάζων της εταιρίας και η «αμαρτωλή δωρεά»

Οι δειλοί και άθλιοι κονδυλοφόροι, επειδή την έχουν πατήσει με αγωγές που τους έχω κάνει, δεν απαντούν επίσημα για να διαπιστώσουμε πόσο μάγκες είναι. Διαρρέουν ανωνύμως σε δεκάδες Μέσα τις αθλιότητες που διαρρέουν και χρησιμοποιώντας την μιντιακή υπεροχή και τις υποχρεώσεις που τους έχουν εκδότες και δημοσιογράφοι, δημιουργούν την εικόνα που θέλουν. Ποιόν να μηνύσεις τους κύκλους ή μερικές δεκάδες site που θα λένε «μα τι φταίμε εμείς οι κύκλοι που δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε».

Όπως συνέβη και με τις επιθέσεις στο Documento μετά τις οποίες προειδοποιήσαμε πως δεν αφορούν εμάς αλλά θα επεκταθούν σε κάθε δημοκρατική εφημερίδα (πράγμα το οποίο τελικώς έγινε με την ΕΦΣΥΝ) έτσι και τώρα προειδοποιούμε πως η μέθοδος δεν αφορά εμένα και το Documento. Ο Γκαιμπελισμός που θεσμοθετείται, οι αθλιότητες που γίνονται πολιτική μέθοδος, η δολοφονία χαρακτήρα που καθιερώνεται ως πρακτική, θα καταπιεί τη Δημοκρατία και κάθε ελεύθερη φωνή. Οι άνθρωποι αυτοί, γυρνούν την Ελλάδα πίσω στο 1960, επιλέγοντας τη βία και νοθεία ως ηθική στην πολιτική. Καλά θα κάνει να το καταλάβει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κόμμα του δημοκρατικού τόξου, πριν είναι αργά. Δεν κινδυνεύει το Documento ή ο Βαξεβάνης τον οποίο πρέπει να υπερασπίσουν, αλλά κάθε δημοκρατική κατάκτηση στο δημόσιο λόγο. Ο Μητσοτάκης αποδομεί το Δημοκρατικό κράτος και αντικαθιστά την πολιτική ευπρέπεια με πολιτικές κατασκευές Γεωργαλάδων.

Διαβάστε επίσηςΟ Χρυσοχοΐδης και η Ψευδής Διακυβέρνηση

Αφού αρέσει όλο αυτό στον κύριο Μητσοτάκη τότε να επικαλεστούμε και εμείς άλλους κύκλους στο ίδιο του το κόμμα που υποστηρίζουν πως η κατάσταση δεν πάει άλλο γιατί στο Μαξίμου υπάρχει ένα αμαρτωλό τρίγωνο που δεν ασχολείται με πολιτικά αλλά με «ταμείο». Παραγκωνίζει υπουργούς και θεσμικές λειτουργίες, λένε οι κύκλοι, στήνοντας μαγαζάκι με το οποίο απειλεί και εκβιάζει επιχειρηματίες, στήνει διαγωνισμούς και παίρνει μίζες για να κλείσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό της χώρας. Κάνει πολλά ακόμη, ξαναλένε οι κύκλοι, αυτό το αμαρτωλό τρίγωνο το οποίο αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί μαζί με κάτι εταιρείες με εικονική δράση στην προσπάθειά του να κρύψει τα 50 εκατομμύρια μίζας από τον πρόσφατο διαγωνισμό.

Αυτά λένε οι κύκλοι. Να τους πιστέψουμε; Να ζητήσουμε αποδείξεις; Μα δε χρειάζεται. Αφού τα λένε οι κύκλοι σε μια χώρα που ο Μητσοτάκης είναι το κέντρο άθλιων κύκλων και τους προσδίδει αξιοπιστία.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter