Άμαχοι, τα αθώα θύματα των πολέμων – Αυτή την Κυριακή με το HotDoc.History με το Documento

Άμαχοι, τα αθώα θύματα των πολέμων – Αυτή την Κυριακή με το HotDoc.History με το Documento

Οι μοντέρνοι πόλεμοι εξελίσσονται όλο και περισσότερο σε σφαγές με στόχο και θύματα τους αμάχους. Το ξαναβλέπουμε με τον πιο τραγικό τρόπο στη μαζική εξόντωση γυναικόπαιδων που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στη Γάζα μπρος στα μάτια της άναυδης ανθρωπότητας.

Το θλιβερό αυτό φαινόμενο αναλύσαμε στο βιβλίο του HotDoc.History που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2022. Λόγω της αιματηρής επικαιρότητας του θα το βρείτε πάλι στα περίπτερα ένθετο στο Documento την Κυριακή 19 Μαΐου.

Έχουν περάσει πάνω από 25 αιώνες από τη σφαγή των Μηλίων, 22 από την εκθεμελίωση της Καρχηδόνας και 8 από τη θανάσιμη προέλαση του Τζένγκις Χαν κι όλο τα ίδια και τα ίδια: μαζική εξόντωση, θανάτωση, λεηλασία, αρπαγή, πρόκληση λιμού/ασθενειών, απαγωγή, ομηρεία, εκτοπισμός, καταναγκασμός σε προσφυγοποίηση.

Η ανθρωπότητα μπήκε στον 20ό αιώνα με δύο ασύλληπτες καταστροφές που κόστισαν 100.000.000 ανθρώπινες ζωές. Και το τραγικότερο: Από τον Α΄ Παγκόσμιο στον Β΄ η αναλογία των αμάχων που σκοτώθηκαν σε σχέση με τους στρατιωτικούς αυξήθηκε από 1 προς 1 σε 3 προς 1. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος –ο κατεξοχήν πόλεμος των αμάχων– αφύπνισε συνειδήσεις.

Πάνω στο κεκτημένο της δίκης της Νυρεμβέργης ολοκληρώθηκε νομικά το ανθρωπιστικό δίκαιο. Παρόλα αυτά ξαναζούμε την επανάληψη του ίδιου δράματος. Ίσως και μιας νέας καθαρτήριας δίκης.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τρεις φορές τον κατήγγειλε, τον άφησαν ελεύθερο και τελικά την έσφαξε στη μέση του δρόμου (Video)

Σε απόγνωση οι Θεσσαλοί οκτώ μήνες μετά την καταστροφή – Όλα στο μηδέν, λένε στο Documento οι πλημμυροπαθείς

Θρίλερ στο Μενίδι: Νεκρή στη μέση του δρόμου με μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά – Τα νέα στοιχεία για το έγκλημα (Video)

Ισραηλινός ακαδημαϊκός ανακρίθηκε από το FBI στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ – «Με ρωτούσαν για τη Χαμάς και ποιοι είναι οι Άραβες φίλοι μου»

Καιρός: «Κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει (LIVE)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter