Άμεσα αντανακλαστικά Πιερρακάκη σε αποκάλυψη του Documento για τους πυρόπληκτους μαθητές της Παλλήνης

Άμεσα αντανακλαστικά Πιερρακάκη σε αποκάλυψη του Documento για τους πυρόπληκτους μαθητές της Παλλήνης
Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης
Την άμεση αντίδραση του  υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, προκάλεσε η αποκάλυψη  του documentonews.gr ότι με  απόφαση του για τους πυρόπληκτους μαθητές της Παλλήνης  στην  πραγματικότητα ευνοεί αποφοίτους ιδιωτικών σχολείων από… άλλες περιοχές ζημιώνοντας τους πραγματικούς πληγέντες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ο κ. Πιερρακάκης, λίγη μόλις ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, κάνοντας σαφή παραδοχή της αστοχίας στην διατύπωση της σχετικής απόφασης  θα εκδώσει νέα διορθωτική υπουργική απόφαση, με την οποία θα αποσαφηνίζονται τα κριτήρια επιλογής των εισακτέων.

Με την πρώτη απόφαση Πιερρακάκη  που προκάλεσε και την αντίδραση κατοίκων της Παλλήνης δίνεται σε μαθητές και αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2023, να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σε σχολή της επιλογής τους, σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.). Μόνο που  έτσι όπως ήταν διατυπωμένη  η επίμαχη απόφαση το πραγματικό της αποτέλεσμα ήταν να ευνοούνται μαθητές μεγάλων ιδιωτικών λυκείων της περιοχής που δεν είναι κάτοικοι  Παλλήνης, και άρα δεν ανήκουν στους πληγέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, τις επόμενες ώρες θα υπάρξει υπουργική απόφαση, με την οποία θα αποσαφηνίζονται τα κριτήρια επιλογής των εισακτέων. Ειδικά, πρόκειται να διευκρινιστεί πως η απόφαση θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τους κατοίκους της πληγείσας από τις πυρκαγιές Παλλήνης και όχι παιδιά που φοιτούσαν μεν σε ιδιωτικά σχολεία της περιοχής, δεν ήταν πυρόπληκτα δε, εφόσον είναι μόνιμοι κάτοικοι άλλων δήμων, που δεν επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Η άμεση αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο προΐσταται ο κ. Πιερρακάκης, τιμά τον ρόλο του και αναδεικνύει την σπουδαιότητα του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας, στον έλεγχο της λήψης δημοκρατικών αποφάσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter