Άμεση στήριξη των χειρουργείων στα παιδιατρικά νοσοκομεία ζητά η ΕΙΝΑΠ

Άμεση στήριξη των χειρουργείων στα παιδιατρικά νοσοκομεία ζητά η ΕΙΝΑΠ

Επανέρχεται η ΕΙΝΑΠ στο θέμα της λειτουργίας των χειρουργείων στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία», μετά τις μεταφορά περιστατικών σε άλλο νοσοκομείων και τις πληροφορίες ότι στο νοσοκομείο «Έλενα» στέλνουν χειρουργικά περιστατικά του Παίδων «Αγία Σοφία» με σκοπό της αποσυμφόρηση της λίστας αναμονής του νοσοκομείου.

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε ότι σε πρόσφατό της έγγραφο η 1η ΥΠΕ, στα πλαίσια της αποσυμφόρησης της λίστας χειρουργείου του νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία», ορίζει τη διεκπεραίωση αριθμού χειρουργικών επεμβάσεων του νοσοκομείου στο παιδοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου «Έλενας Βενιζέλου». Τα περιστατικά της λίστας χειρουργείου δεν είναι αριθμοί. Είναι ασθενείς, και στη προκειμένη περίπτωση παιδιά, που παρακολουθούνται σε τακτική βάση στο νοσοκομείο από τους θεράποντες γιατρούς που γνωρίζουν αναλυτικά τα προβλήματά τους» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωση της.

Μάλιστα επισημαίνει και το πολύ σημαντικό θέμα της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων: «Επιπλέον, οι αποφάσεις αυτές, που λαμβάνονται από τις Διοικήσεις ερήμην των γιατρών, δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των ειδικευόμενων για εκπαίδευση. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η εκπαίδευση των νέων γιατρών έχει υποβιβαστεί λόγω της πανδημίας, καθώς και με τις αλλαγές στο πρόγραμμα της ειδικότητας και την κατάργηση του ξεχωριστού χρόνου άσκησης στη γενική χειρουργική».

«Απαιτούμε την άμεση στελέχωση και των δύο νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και στήριξη του χειρουργικού τομέα, ώστε να αποσυμφορηθεί η λίστα», καταλήγει η ΕΙΝΑΠ.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρή καταγγελία ΕΙΝΑΠ: Παραχωρούν ειδικευόμενους γιατρούς από το «Αττικόν» σε ιδιωτική κλινική

ΕΙΝΑΠ: «Καμπανάκι» των γιατρών για τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Αττικής

Γκρεμίζουν το ΕΣΥ, σειρά έχουν τα Παίδων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter