«Αμετανόητος» ο Θεοδωρικάκος: «Θα ξαναπήγαινα στη ΓΑΔΑ – Δεν θα αφήσω ανυπεράσπιστους τους αστυνομικούς»

«Αμετανόητος» ο Θεοδωρικάκος: «Θα ξαναπήγαινα στη ΓΑΔΑ – Δεν θα αφήσω ανυπεράσπιστους τους αστυνομικούς»

Προκλητικός για άλλη μια φορά ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος κάνει τα πάντα για να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη σε σχέση με την υπόθεση της εκτέλεσης του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα από άνδρες της ΔΙΑΣ που παράκουσαν εντολές του Κέντρου!

Μιλώντας στο 31ο εκλογικό – απολογιστικό συνέδριο της ΠΟΑΣΥ (ομοσπονδία αστυνομικών) αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επίσκεψή του στους κατηγορούμενους αστυνομικούς για το περιστατικό του Περάματος. λέγοντας συγκεκριμένα:

«Δεν πρόκειται ούτε μία στιγμή να αφήσω ανυπεράσπιστους τους Έλληνες αστυνομικούς. Θα ξαναπήγαινα στη ΓΑΔΑ στους κατηγορούμενους αστυνομικούς γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας στην ΕΛΑΣ που να θέλει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Στη δική μου αντίληψη, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υποτιμά καμία ανθρώπινη ζωή και προφανώς δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υποτιμά ούτε τη ζωή ενός ανθρώπου που έχει κάνει παραβάσεις. Οι άνθρωποι έναντι του Θεού στη ζωή μας είμαστε όλοι ίσοι δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Ήμουν και είμαι βέβαιος για την ευαισθησία του Έλληνα αστυνομικού. Και επειδή κάποιοι είπαν ότι αυτό αποτέλεσε μία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη το μόνο που έχω να πω ότι είναι ντροπή να υποτιμά κάνεις τόσο πολύ την Ελληνική Δικαιοσύνη. Εξέφρασα δε στη συνέχεια την ικανοποίησή μου για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν μου αρέσει να κρύβω τα συναισθήματά και τις εκτιμήσεις μου, ιδίως όταν η Δικαιοσύνη έχει βγάλει τα πορίσματά της δεν εξέφρασα κατευθύνσεις προς τη Δικαιοσύνη γιατί δεν μου πέφτει λόγος και δεν θα μπορούσα να το κάνω, δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας, ούτε συνήγορος κανενός».

Δεν παρέλειψε βέβαια να μιλήσει ξανά για “όραμα” της κυβέρνησης για την αστυνομία λέγοντας:

«Το δικό μας όραμα είναι μία Αστυνομία σύγχρονη, με σύγχρονο εξοπλισμό και εκπαίδευση, φιλική απέναντι στην κοινωνία, φιλική απέναντι στους πολίτες, φιλική απέναντι στους νέους ανθρώπους, και την ίδια στιγμή αποτελεσματική στην αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκλήματος». Πώς όμως συμβιβάζεται το “φιλική” με όσα διαδραματίστηκαν στο Πέραμα αλλά ακόμα και σε όσους τόλμησαν να διαδηλώσουν κατά της αστυνομικής βίας που χτυπήθηκαν απρόκλητα και ανηλεώς από τα ΜΑΤ, είναι ένα ερώτημα…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter