Αμήχανη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα έκτροπα σε Λέσβο και Χίο

Με μια αμήχανη δήλωση προσπάθησε η Ελληνική Αστυνομία να «ξεπεράσει» τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τη Λέσβο και τη Χίο όπου αποτυπώθηκαν -μεταξύ άλλων- αστυνομικοί να βανδαλίζουν και να σπάνε αυτοκίνητα πολιτών.

Με μια άτολμη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος αναφέρθηκε γενικά και αορίστως σε «συμπεριφορές και πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο» που «θα διερευνηθούν σε βάθος», παραπέμποντας σε χθεσινή ανακοίνωση.

«Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή», ανέφερε.

Παράλληλα ωστόσο έδωσε το γενικό πλαίσιο των αποφάσεων που θα παρθούν μιλώντας για αμφισβήτηση του κράτους δικαίου.

Διαβάστε επίσης: Χίος: Tα MAT έφυγαν σπάζοντας αυτοκίνητα και αποκαλώντας τους Χιώτες «τουρκόσπορους» (Video & Photos)

«Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος, αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου», κατέληξε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Υπάρχει εισαγγελέας σ' αυτή τη χώρα;

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής ΑστυνομίαςΑστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλουσχετικά με τα γεγονότα σε Λέσβο και Χίο

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από χθες ανακοίνωσε ότι όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο θα διερευνηθούν γρήγορα και σε βάθος.

Οι όποιες ευθύνες, θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας.

Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή.

Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας του Σώματος είναι ρητή και ξεκάθαρη:

Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος, αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου.»

Διαβάστε επίσης: Λέσβος: Άνδρες των ΜΑΤ σπάνε αγροτικό όχημα στο Διαβολόρεμα (Video)
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.