Αμήχανη «καταδίκη» Μπογδάνου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Αμήχανη «καταδίκη» Μπογδάνου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Σε αποδοκιμασία, αλλά όχι διαγραφή του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την ρατσιστική του ανάρτηση και την δημοσιοποίηση των ονομάτων των ανήλικων μαθητών νηπιαγωγείου.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση παρότι προσπάθησε να υποβαθμίσει χθες το ζήτημα αναγκάστηκε τελικά να αποδοκιμάσει την ενέργεια, κάνοντας όμως δεκτές τις εξηγήσεις του βουλευτή για να μην έλθει σε ρήξη και με τον πυρήνα των ακραίων της ΝΔ. Μοιάζει να πατά σε δύο βάρκες καθώς θέλει από τη μία να διατηρήσει την υποστήριξη των εκσυγχρονιστών και από την άλλη να μην απογοητεύσει την μάζα των ακροδεξιών δυνάμει ψηφοφόρων της.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν «Μπογδάνος ίσον Μητσοτάκης», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ανέφερε: «Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων και περισσότερο των ανήλικων. Πρόκειται για αρχή αδιαπραγμάτευτη για μία κεντροδεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση. Τα στελέχη πρέπει να την ακολουθούν. Η ενέργεια του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος που δεν συνάδει με την ιστορία της παράταξης. Το αναγνώρισε ο ίδιος. Αλλά, ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνουν ανεκτά.

Σε συμπληρωματική ερώτηση για το «αν υπάρχει πρόβλημα με τον μεγάλο αριθμό παιδιών μεταναστών στα ελληνικά σχολεία, που έχουν θέσει κι άλλα στελέχη της ΝΔ στο παρελθόν», ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών στην ελληνική επικράτεια και πρόσθεσε ότι «ο ανθρωπισμός δεν αποτιμάται με νούμερα».

Όσο για το πώς θα προσελκύσει η κυβέρνηση ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου κρατώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα τον κ. Μπογδάνο, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «οι πολίτες πείθονται από την σύνθεση και από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και από το μήνυμα που εκπέμπει προς το σύνολο της κοινωνίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter