Άμοιρος ευθυνών δηλώνει ο Μητσοτάκης για την εκλογή των εκλεκτών του Κασιδιάρη

Άμοιρος ευθυνών δηλώνει ο Μητσοτάκης για την εκλογή των εκλεκτών του Κασιδιάρη

Όταν το 2019 οι ναζί έμειναν εκτός Βουλής έπειτα από τους δυναμικούς αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος και εν μέσω δίκης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καμωνόταν πως «πετάξαμε έξω τη Χρυσή Αυγή». Την ημέρα που στη Βουλή μπήκαν 12 βουλευτές των εκλεκτών του Κασιδιάρη, μαζί με 10 σκοταδιστές της «Νίκης» και ακόμα 12 του Βελόπουλου εκμεταλλευόμενοι την πατριδοκάπηλη ατζέντα του και τα κενά που τους άφησε η στρατηγική του, ο εκ νέου πρωθυπουργός μιλάει για «πρόσκαιρες αναταράξεις».

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2023: Πού πήραν τα υψηλότερα ποσοστά οι ακροδεξιοί «Σπαρτιάτες»

«Δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι αυτή η οκτακομματική Βουλή, ουσιαστικά, ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Διότι, αν η ενισχυμένη αναλογική είχε ισχύσει από τις προηγούμενες εκλογές, σήμερα η Βουλή θα ήταν πεντακομματική. Από κει και πέρα, τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Η «ανάλυση» του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας αναδύει υποκρισία και εμπαιγμό προς τους δημοκράτες πολίτες, καθώς αφενός οι ευθύνες του ίδιου για τις εξελίξεις είναι τεράστιες, και αφετέρου, τον φέρνουν απέναντι στον εαυτό του και όσα δήλωνε για τις εκλογές του 2019.

Το πρώτο αφορά τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή του διαχειρίστηκε το περιβόητο «μπλόκο στον Κασιδιάρη», που μέσα από πλήθος παλινωδιών και σοβαρά πλήγματα που κατάφερε στους θεσμούς της Δικαιοσύνης, η στρατηγική Βορίδη Γεραπετρίτη έσκασε με κρότο. Σημειώνεται πως η στρατηγική αυτή είναι υπεύθυνη και για την παραίτηση του αρχιδικαστή Χρήστου Τζανερίκου, εκθέτοντας συνολικά τον Άρειο Πάγο και την κυβέρνηση.

Διαβάστε σχετικά: Πέφτουν οι μάσκες για τους «Σπαρτιάτες» – Το «ευχαριστώ» του αρχηγού τους στον νεοναζί Κασιδιάρη (Video)

Παράλληλα, η εκλογή 34 ακροδεξιών βουλευτών και επιπλέον 8 ενός… αριστεροδεξιού κόμματος ήρθε ως απότοκο της επιβολής μίας δεξιάς και υπερδεξιάς ατζέντας προεκλογικής αντιπαράθεσης. Ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία της πρώτης κάλπης από τον φράχτη του Έβρου, πλειοδότησε σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησής του σε πατριδοκαπηλία και κατηγορίες «εθνικής εξαίρεσης» την οποία κορύφωσε την περίοδο των εκλογών, ενώ έκλεισε την προεκλογική του διαδρομή με μία άνευ προηγουμένου διπλή επίθεση μισαλοδοξίας, από την Ροδόπη μέχρι την υπεράσπιση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που βύθισε τους μετανάστες στην Πύλο.

Όμως εκτός των παραπάνω, ο Κυρ. Μητσοτάκης έρχεται αντιμέτωπος με τις ίδιες τις αντιφάσεις του. Το 2019 μιλούσε με υπερηφάνεια για το πως «η Νέα Δημοκρατία πέταξε εκτός Βουλής τη Χρυσή Αυγή». Επί τέσσερα χρόνια παρέβλεπε πως οι ψηφοφόροι αυτοί είχαν ταυτιστεί με το κόμμα του, και έφτασε πολλές φορές στο σημείο να ταυτίσει τους ναζιστές με την αντιπολίτευση. Σήμερα που οι ναζιστές μαζί με σκοταδιστές και το κόμμα του Βελόπουλου κατάφεραν να καταλάβουν περισσότερες από το ένα δέκατο των εδρών του κοινοβουλίου, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί την… απλή αναλογική.

Έτοιμος για σπριντ

Σε κάθε περίπτωση, από τα όσα είπε στην Κ. Σακελλαροπούλου, εκτός της υποκρισίας του επιβεβαίωσε και την έπαρση που διέκρινε όλη την προεκλογική του εκστρατεία.

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν για τον εαυτό τους, για τις οικογένειές τους, για την πατρίδα συνολικά, ένα καλύτερο μέλλον. Έχω δεσμευθεί ότι θα κάνουμε πράξη στη δεύτερη τετραετία μεγάλες αλλαγές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, έχουμε μια ισχυρή εντολή για να κάνουμε πράξη αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Έχουμε μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως την είχα ζητήσει από τον ελληνικό λαό και θα προχωρήσω άμεσα στη συγκρότηση μιας Κυβέρνησης σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος, που ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να ορκισθεί αύριο, ώστε αμέσως μετά να πιάσει δουλειά με πολύ συγκεκριμένη αποστολή, την οποία θα τους αναθέσουμε από την Γραμματεία της Κυβέρνησης» δήλωσε, προαναγγέλλοντας μεγάλες ταχύτητες του… οδοστρωτήρα που ετοιμάζει, ήδη από την πρώτη ημέρα ανάληψης εκ νέου της εξουσίας.

Στις 17.00 το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις των ονομάτων των νέων υπουργών και την επόμενη ημέρα αυτή του υπουργικού του συμβουλίου, ώστε να κάνει την πρώτη του συνεδρίαση την Τετάρτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter