«Ανάγκες συντήρησης» καθήλωσαν το Beriev τη Δευτέρα κατά Χρυσοχοΐδη

«Ανάγκες συντήρησης» καθήλωσαν το Beriev τη Δευτέρα κατά Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επικαλέστηκε ως λόγο για την καθήλωση του ρωσικού πυροσβεστικού Beriev τη Δευτέρα την ανάγκη συντήρησής του κι ενώ μαίνονταν οι πυρκαγιές στα Βίλια και την Κερατέα.

Στην ενημέρωση της Τρίτης, ο υπουργός επικαλέστηκε τη συμπλήρωση ωρών πτήσης του ρωσικού πυροσβεστικού και την ανάγκη εργασιών συντήρησης, τονίζοντας μάλιστα ότι η διαδικασία συντήρησης του Beriev ήταν προγραμματισμένη και ξεκίνησε στις 13/8 στις 18:08.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το avgi.gr, το θηριώδες ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο, είχε εξαντλήσει εδώ και, σχεδόν, δέκα ημέρες τις ώρες πτήσεις που είχαν συμφωνηθεί με τους Ρώσους κατά τη σύμβαση ενοικίασης και απαιτείτο η επέκτασή της, με τη νομική υπηρεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να επιδεικνύει σημαντική καθυστέρηση στο να προχωρήσει η επέκταση της σύμβασης.

Για την εν λόγω υπόθεση είχε ζητήσει εξηγήσεις και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «είναι χρέος κάθε κυβέρνησης και επομένως και της κυβέρνησης του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη να δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter