Αναγνωστοπούλου για Κουμιώτη: Γύρισε οριστικά η σελίδα μιας ολόκληρης εποχής

Αναγνωστοπούλου για Κουμιώτη: Γύρισε οριστικά η σελίδα μιας ολόκληρης εποχής

«Σήμερα η Ρένα Κουμιώτη γύρισε οριστικά και αυτή τη σελίδα μιας ολόκληρης εποχής, εκείνης της εποχής που μουσικά και αισθητικά κυριάρχησαν οι λιτοί μουσικοί χώροι, η ζύμωση της δημιουργίας και η μελοποιημένη ποίηση», ανέφερε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, με αφορμή τον θάνατο της σπουδαίας ερμηνεύτριας του «νέου κύματος».

«Την αποχαιρετούμε όπως αξίζει σε μια υπέροχη ερμηνεύτρια, με ένα βαθύ σεβασμό και την ευχαριστούμε, γιατί μαζί της σιγοτραγουδήσαμε μερικά από τα πιο σπουδαία τραγούδια της σύγχρονης Ελλάδας», τόνισε η Σία Αναγνωστοπούλου στο συλλυπητήριο μήνυμα της αντιπολίτευσης για την απώλεια της Ρένας Κουμιώτη.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε η Ρένα Κουμιώτη, σπουδαία ερμηνεύτρια του «νέου κύματος»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από τις μπουάτ, αυτές τις μικρές μουσικές σκηνές, που στην δεκαετία του ’60 βρήκαν στέγη, οι μεγαλύτεροι ερμηνευτές και συνθέτες, ξεκίνησε η Ρένα Κουμιώτη.

Η φωνή της ιδιαίτερη, τεράστια, αντήχησε στην «Απανεμιά», χαράχτηκε και αποτυπώθηκε στον «Δρόμο» του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, ταυτίστηκε με το Νέο Κύμα, το μουσικό ρεύμα που σφράγισε το ελληνικό τραγούδι.

Σήμερα η Ρένα Κουμιώτη γύρισε οριστικά και αυτή τη σελίδα μιας ολόκληρης εποχής, εκείνης της εποχής που μουσικά και αισθητικά κυριάρχησαν οι λιτοί μουσικοί χώροι, η ζύμωση της δημιουργίας και η μελοποιημένη ποίηση.

Την αποχαιρετούμε όπως αξίζει σε μια υπέροχη ερμηνεύτρια, με ένα βαθύ σεβασμό και την ευχαριστούμε, γιατί μαζί της σιγοτραγουδήσαμε μερικά από τα πιο σπουδαία τραγούδια της σύγχρονης Ελλάδας.

Αντίο Ρένα Κουμιώτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter