Αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα στα διόδια

Αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα στα διόδια

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, αναμένονται αλλαγές στα διόδια και στα εισιτήρια των ΜΜΜ.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, τόνισε πως αναμένονται αλλαγές στα διόδια, με τον υπάρχων τρόπο διέλευσης να αντικαθίσταται από ένα ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα, ενώ προανήγγειλε και αλλαγές στα εισιτήρια των ΜΜΜ.

«Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρχουν όλοι αυτοί οι σταθμοί διοδίων, αλλά ένα δίκαιο ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα. Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται. Έχουμε πάρει τις δεσμευτικές προσφορές. Σε ενάμιση χρόνο από την κατακύρωση του διαγωνισμού, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας θα υπάρχει ένα ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα, για να μην σταματάμε κάθε 30-40 χιλιόμετρα στους σταθμούς διοδίων. Η δεύτερη ενέργεια που έχουμε κάνει, είναι η διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους, προκειμένου στις πέντε παραχωρήσεις να επεκταθούν το φυσικό αντικείμενο και ο χρόνος, για να μειωθεί το τίμημα που πληρώνουν οι πολίτες. Δηλαδή να έχουμε ένα δίκαιο ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα, σύγχρονο, που θα συνεισφέρει και σε άλλα θέματα, όπως η οδική ασφάλεια», ήταν τα λόγια του αναφορικά με τα διόδια, ενώ για τα εισιτήρια των ΜΜΜ, κατέληξε.

«Στο σχέδιό μας είναι η αναλογική χρέωση να ισχύει και για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αλλά για να το εφαρμόσουμε, πρέπει να λειτουργήσει για κάποιους μήνες ακόμη το ηλεκτρονικό εισιτήριο, προκειμένου να έχουμε αξιόπιστα στοιχεία και να πάμε σε μία άλλη λογική χρέωσης των πολιτών και για τα εισιτήρια που θα περιλαμβάνει είτε τη μετακίνηση με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, δηλαδή με τα μέσα σταθερής τροχιάς μετρό-τραμ είτε με το λεωφορείο είτε με το ΚΤΕΛ είτε με τον Προαστιακό».

Πηγή: Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter