Άναψε φωτιές η δήλωση Ανδρέα Ξανθού στον ΣΥΡΙΖΑ

Άναψε φωτιές η δήλωση Ανδρέα Ξανθού στον ΣΥΡΙΖΑ

Το άγνωστο παρασκήνιο γύρω από τη δήλωση του τομεάρχη Υγείας για τις VIP ΜΕΘ κλίνες COVID – 19

Σοβαρότατο θέμα με τον πρώην υπουργό και αρμόδιο τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό, δημιουργήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές μετά τη δήλωση ότι δεν πιστεύει και δεν μπορεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, να υπάρχουν κρατημένες κενές ΜΕΘ για VIP ασθενείς (δήλωση που ούτε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν τόλμησε να κάνει) ο κ. Ξανθός δέχθηκε τηλεφώνημα, σε πολύ έντονο ύφος, από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, μέσω του οποίου απαιτήθηκε να προβεί σε διορθωτική δήλωση ενώ ο κ. Τσίπρας δήλωσε από τα Γιάννενα ότι «ορθώς έσπευσε η εισαγγελία στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σε σχέση με την ιδιαίτερη διαχείρηση “VIP πολιτών» αποδοκιμάζοντας με τον τρόπο αυτό τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματός του.

Το απόγευμα η κατάσταση χειροτέρευσε για τον κ. Ξανθό, όταν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας Δώρας Αυγέρη θέλησαν να καταθέσουν ερώτηση προς τον Θάνο Πλεύρη αν «υπάρχουν κλίνες VIP ΜΕΘ COVID – 19;». Ο Ανδρέας Ξανθός σαν αρμόδιος τομεάρχης ενέκρινε την ερώτηση (μη μπορώντας να κάνει αλλιώς) ωστόσο δεν την συνυπέγραψε ως όφειλε ως αρμόδιος τομεάρχης κάτι που μάλιστα φρόντισε και να το διαρρεύσει!

Η στάση του εξόργισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πολλοί εκ των οποίων έφτασαν στο σημείο να προχωρήσουν σε συλλογή υπογραφών μέσω των οποίων ζητούσαν την αντικατάσταση του κ. Ξανθού από τη θέση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ξανθός, όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η πρώτη φορά που διαπράττει ένα τόσο σοβαρό λάθος και θυμίζουν τόσο την αναφορά του στον Σωτήρη Τσιόδρα ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνούσε αυτόν θα επέλεγε για επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων όσο και ένα άγνωστο μέχρι τώρα συμβάν, όταν στη μία Οκτώβρη, πριν δηλαδή από δύο μήνες, Θάνος Πλεύρης και Παύλος Πολάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή σε ένα νομοσχέδιο που τροποποιούσε τη σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος με αφορμή τροπολογία του υπουργού Υγείας για την πρώιμη πρόσβαση σε μονοκλωνικά αντισώματα κατά της Covid-19.

Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι ο κ. Τσίπρας τότε είχε δώσει εντολή να απαντήσει στη Βουλή ο κ. Ξανθός με τον τελευταίο να αρνείται και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκνευρισμένο να καλεί τον Παύλο Πολάκη να τον αντικαταστήσει στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις VIP ΜΕΘ χωρίς υπογραφή Ξανθού

Αλλα υποστηρίζει ο Τσίπρας, άλλα ο Ξανθός για τις VIP ΜΕΘ

Ξανθός σε θέση Πλεύρη για τις VIP ΜΕΘ

Ο Ρωμανός αποθεώνει τον Ξανθό για τις VIP ΜΕΘ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter