Αναρμόδιος δηλώνει ο Πλακιωτάκης για τον ερευνώμενο CEO του ΟΛΗΓ – Σκληρή ανακοίνωση Κάτση

Αναρμόδιος δηλώνει ο Πλακιωτάκης για τον ερευνώμενο CEO του ΟΛΗΓ – Σκληρή ανακοίνωση Κάτση

Στο ΤΑΙΠΕΔ πετάει το μπαλάκι της ευθύνης ο υπουργός Ναυτιλίας για τον “γαλάζιο” CEO του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, Αθανάσιου Πορφύρη, που ερευνάται -όπως αποκάλυψε το Documento- μετά από επώνυμη αναφορά για ελλιπή προσόντα που δεν συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις του νόμου για τη συγκεκριμένη θέση. “Αναρμόδιος για τους διορισμένους ανθρώπους της κυβέρνησης ο υπουργός, αλλά αρμόδιος για το ξεπούλημα του λιμανιού” σχολιάζει δηκτικά ο βουλευτής Θεσπρωτίας και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

Απαντώντας σε Ερώτηση 25 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης δείχνει με το δάχτυλο τον ΤΑΙΠΕΔ σε σχέση με τον υπό αμφισβήτηση διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗΓ, ο οποίος κατέχει πτυχίο ΤΕΙ. Με την απάντησή αυτή ο κ. Πλακιωτάκης υιοθετεί την πρακτική αποποίησης ευθυνών, φέρνοντας στο νου τον Νίκο Χαρδαλιά που είχε δηλώσει αναρμόδιος για την πανδημία μετά τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε Μπέργκαμο.

Η απάντηση:

«Οι πολίτες έχουν καταλάβει το δούλεμα»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κάτσης, σχολιάζει:

Αναρμόδιος  λοιπόν ο Υπουργός Ναυτιλίας για τη βιωσιμότητα του λιμανιού, αλλά αρμόδιος για το ξεπούλημά του, αναρμόδιος για τους διορισμένους ανθρώπους από την κυβέρνηση, που διαχειρίζονται και το ίδιο το λιμάνι και τη χερσαία ζώνη, αλλά αρμόδιος για τη μη απόδοση της χερσαίας ζώνης στις τοπικές κοινωνίες. Αλήθεια σε αυτές τις συναντήσεις με την κυβερνητική επιτροπή παρακολούθησης της «αξιοποίησης» των λιμανιών, που όλο ανακοινώνονται και όλο αναβάλλονται, ποιοι ακριβώς είναι οι αρμόδιοι που πρέπει να δώσουν λύσεις στα δίκαια αιτήματα των Θεσπρωτών; Το Υπουργείο Ναυτιλίας, το ΤΑΙΠΕΔ, ή το Μαξίμου Α.Ε. που κλείνει απευθείας το κάθε ντιλ με τους εκάστοτε «επενδυτές» χωρίς να λογαριάζει κανέναν;

Οι πολίτες όμως έχουν καταλάβει το «δούλεμα» με το κρυφτούλι και το μπαλάκι αρμοδιοτήτων μιας ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης.  Τους ενδιαφέρει το λιμάνι που το έχουν χρυσοπληρώσει να παραμείνει κτήμα τους, και η χερσαία ζώνη που είναι απαραίτητη για την καθημερινότητα τους, την εργασία, και την ψυχαγωγία τους να περάσει στους Δήμους, και όχι στα χέρια του κάθε ιδιώτη επενδυτή. Τους ενδιαφέρει επίσης να γνωρίζουν ποιοι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα, και πως επιλέχτηκαν.

Περιμένουμε λοιπόν και την απάντηση του «αρμόδιου» κατά τον κ. Πλακιωτάκη, Υπουργείου Οικονομικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter