Ανάσα ζωής η προοδευτική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εκατομμύρια οφειλέτες

Ανάσα ζωής η προοδευτική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εκατομμύρια οφειλέτες

Για 4,2 εκατομμύρια συμπολίτες μας, οι μη εξυπηρετούμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες, funds, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία είναι θηλιά στο λαιμό τους και εφιάλτης για τη ζωή τους.

Η ΝΔ επιχειρεί τη μεγαλύτερη αναδιανομή, μέσω των πλειστηριασμών ακινήτων που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, ένα πρόβλημα που βιώνει η ελληνική κοινωνία η οποία εξακολουθεί να χειμάζεται εδώ και 13 χρόνια. Με την κατάρρευση μισθών, συντάξεων και εσόδων και τη μεγάλη πτώση του ΑΕΠ, συμπολίτες μας είδαν – χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι – να αναστέλλεται η ζωή τους, να καταστρέφονται και να ζουν με την αγωνία να χάσουν την περιουσία που με κόπο και ιδρώτα απέκτησαν.

Αυτά τα 13 χρόνια, μόνο ο νόμος Κατσέλη και οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ 2015 – 2019 έδωσαν τη δυνατότητα ρυθμίσεων και προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ η γενναία ρύθμιση των οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με 120 δόσεις, έδινε προοπτική. Η ΝΔ στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής της έφερε τον πτωχευτικό νόμο, το 2020 και κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξίας έως 300.000 ευρώ, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης καθώς και την άμεση αναστολή των πλειστηριασμών, μετά τις εκλογές, μέχρι την αντικατάσταση του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεταβίβασε 700.000 ακίνητα στα funds, τα οποία άφησε να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, απάνθρωπα, προσβλητικά και βασανιστικά για τους δανειολήπτες, χωρίς κανόνες και χωρίς έλεγχο και τα οποία εμφανίζουν, όπως διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα και υπερβολικά κέρδη. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε για αυστηρούς κανόνες και υποχρεωτική διαπραγμάτευση με τον δανειολήπτη και επίσης για μικρό περιθώριο κέρδους για τα αγορασμένα δάνεια από τα funds. Δεσμευόμαστε για σύσταση υφυπουργείου στο Υπουργείο Οικονομικών, για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και για δημόσια εποπτική αρχή η οποία θα υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η ΝΔ άφησε ανυπεράσπιστους πολίτες και δυστυχώς και με τη βοήθεια του Αρείου Πάγου, χάθηκε κάθε ελπίδα προστασίας που είχαν οι δανειολήπτες από το νόμο του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νόμος που θα ψηφίσουμε με τη νέα προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχει σαφείς, συγκεκριμένους κανόνες προς όφελος των δανειοληπτών και θα υποχρεώνει τράπεζες και funds να αποδέχονται το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προωθήσει πλαίσιο ρυθμίσεων για ειδικές κατηγορίες δανειοληπτών, επιλύοντας οριστικά με την πρότασή μας, το πρόβλημα των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, λαμβάνοντας υπόψη την ισοτιμία, την περίοδο που έλαβαν το δάνειο αλλά και το ποσό που έχουν ήδη αποπληρώσει καθώς επίσης και το πρόβλημα με τα δάνεια των παλλινοστούντων και των τσιγγάνων.

Το καθεστώς Μητσοτάκη κρύβεται για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους γιατί είναι πλέον ολοφάνερο ότι εξυπηρετούν και υπηρετούν το ολιγοπωλιακό κατεστημένο το οποίο λειτουργεί με τις ευλογίες τους. Η ΝΔ, αυτή τη στιγμή, χρωστά 400 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες αλλά προβαίνει σε μία υπερδαπανηρή προεκλογική καμπάνια, πληρώνοντας και σε αμερικάνικη εταιρεία επικοινωνίας εκατομμύρια ευρώ το μήνα, μια πρόκληση για τον μέσο Έλληνα πολίτη του οποίου ο μισθός και η σύνταξη φθάνουν για τις πρώτες 15 ημέρες κάθε μήνα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε στην ελληνική κοινωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μηδενικό δανεισμό, κάτι που δεν θα ακουστεί στα κανάλια τα οποία πήραν στις 21 Απριλίου, επιπλέον επιδότηση επιβίωσης, 9 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία!

Το καθεστώς Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να ζει με δανεικά και αγύριστα, όταν την ίδια στιγμή 81χρονος συμπολίτης μας ανάπηρος, χάνει το σπίτι του, ως εγγυητής του γιου του στη Χαλκιδική και τον πετάνε έξω με την αστυνομία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε από τις πρώτες ημέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης να επιλύσουμε οριστικά ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που βασανίζουν σήμερα την ελληνική κοινωνία, αυτό του ιδιωτικού χρέους, σε προγραμματική σύγκλιση με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Οι Έλληνες πολίτες έχουν την τύχη στα χέρια τους με την ψήφο τους, στις 21 Μαΐου.

*Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι υποψήφιος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter