Αναστάτωση στο Κατάρ μετά τη διαρροή ηχητικού με τον Νετανιάχου – «Αισθανόμαστε φρίκη»

Αναστάτωση στο Κατάρ μετά τη διαρροή ηχητικού με τον Νετανιάχου – «Αισθανόμαστε φρίκη»

Ηχητική καταγραφή με δηλώσεις που αποδίδονται στον Μπενιαμίν Νετανιάχου προκάλεσε «παγωμάρα» στο Κατάρ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με μέλη οικογενειών ομήρων ο  Νετανιάχου φέρεται επέκρινε το Κατάρ για τον διαμεσολαβητικό του ρόλο. «Δεν με ακούσατε να ευχαριστώ το Κατάρ. Ουσιαστικά δεν διαφέρει από τα Ηνωμένα Έθνη ή τον Ερυθρό Σταυρό και είναι ακόμα πιο προβληματικό. Δεν έχω καμιά ψευδαίσθηση», ήταν οι δηλώσεις που αποδίδονται στον Νετανιάχου, στο ηχητικό που μεταδόθηκε στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο «Channel 12».

«Αυτοί (σ.σ εννοεί το Κατάρ) έχουν τα μέσα για να ασκήσουν πίεση στη Χαμάς. Γιατί; Επειδή τη χρηματοδοτούν», συνέχισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας επίσης «πολύ οργισμένος» για την απόφαση της Ουάσιγκτον να ανανεώσει για δέκα χρόνια τη συμφωνία για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο εμιράτο του Κόλπου.

«Αισθανόμαστε φρίκη», λέει η Ντόχα

«Αισθανόμαστε φρίκη για τα σχόλια που αποδίδονται στον ισραηλινό πρωθυπουργό σε διάφορα ΜΜΕ όσον αφορά τον μεσολαβητικό ρόλο του Κατάρ. Αν τα σχόλια αυτά επαληθευτούν, είναι ανεύθυνα και καταστροφικά για τις προσπάθειες να σωθούν ζωές αθώων», τόνισε μέσω X ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζίντ αλ Ανσάρι.

Αν οι δηλώσεις που του αποδίδονται έγιναν πράγματι, «ο ισραηλινός πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να υπονομεύσει τη διαδικασία μεσολάβησης, για λόγους που μοιάζουν να υπηρετούν μάλλον την πολιτική του καριέρα» παρά «τους ισραηλινούς ομήρους», επέμεινε ο κ. Ανσάρι, προσθέτοντας πως ο κ. Νετανιάχου δεν χρειάζεται να «ανησυχεί για τις στρατηγικές σχέσεις του Κατάρ με τις ΗΠΑ».

Το Κατάρ φιλοξενεί στο έδαφός του στρατηγείο του μεικτού διοικητηρίου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM) στη στρατιωτική βάση Αλ Ουντάιντ, ενώ επιτρέπει να ελλιμενίζονται σκάφη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που περιπολούν στον Κόλπο.

Διαβάστε επίσης: Με ατζέντα αδιαλλαξίας το Ισραήλ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τη Μέση Ανατολή

Γάζα: Αιματηρές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Χαν Γιουνίς με φόντο την πρόταση για νέα ανακωχή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter