Αναστάτωση στη ΝΔ: Στελέχη βγάζουν στη σέντρα τον Κώστα Καραμανλή για τα Τέμπη

Αναστάτωση στη ΝΔ: Στελέχη βγάζουν στη σέντρα τον Κώστα Καραμανλή για τα Τέμπη

Αναστάτωση προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία η επιμονή της ηγεσίας και των «οικογενειακών κέντρων» να προστατέψουν τον Κώστα Αχ. Καραμανλή από τις ποινικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.

Όσο και αν ο ίδιος απουσιάζει από τη Βουλή, όσο και αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να εξαφανιστεί από το κάδρο και να επιμένει στο ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, φαίνεται πως ο προβληματισμός και η αναστάτωση στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι μεγάλη, όπως επίσης και η στάση μεσαίων στελεχών αλλά και ψηφοφόρων.

Ο πρωθυπουργός κρύβεται, είτε στέλνοντας αντ’ αυτού τον Μάκη Βορίδη -εκ ΛΑΟΣ ορμώμενου-, επιλογή που μάλλον εκνευρίζει τους «αυτόχθονες» γαλάζιους, είτε προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από τις σοφιστείες του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη που άλλοτε αναμασά, άλλοτε δηλώνει άγνοια.

Το πρώτο κρούσμα ήταν του βουλευτή Λευτέρη Κτιστάκη ο οποίος δήλωσε ότι θα είχε παραιτηθεί αν ήταν στη θέση του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Attica TV, ο Λευτέρης Κτιστάκης ξεκαθάρισε ότι «Εγώ προσωπικά, ναι θα παραιτούμουν από την ασυλία. Το λέω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που έχω για χρόνια και τώρα που εκλέχθηκα δεν έχω κανένα λόγο να το αλλάξω».

Το δεύτερο «περιστατικό» ήταν πιο εύλογο με τον βουλευτή Γιώργο Σταμάτη να κατεβαίνει από τη βάρκα της έλλειψης ενσυναίσθησης και να δηλώνει αποστομωτικά πως αν ήταν στη θέση του Κώστα (Αχιλ.) Καραμανλή και του συνέβαινε αυτό «θα αυτοκτονούσε».

Πόσο πιο σαφής και αποστομωτικός;

Την ίδια ώρα ο ίδιος ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωνε πως παραιτείται της ασυλίας.

Όλο και περισσότερο ο αναβρασμός στη Νέα Δημοκρατία αυξάνεται αφού τα στελέχη της αναγνωρίζουν πως φορτώθηκαν ένα βαρίδι που τους οδηγεί στον όλεθρο…

Και τελικά δεν ξέρουν αν αξίζει τον κόπο ή αν απλά πρέπει να «παραδώσουν» στη Δικαιοσύνη τους πιθανούς υπεύθυνους αποφεύγοντας μια συνεχή απαξίωση και φθορά.

Τελικά όλα είναι θέμα Κράτους Δικαίου και μερικοί φοβούνται μην αρχίσει και ξηλώνετε το πλεκτό που με τόση μαεστρία το έφτιαξαν.

Αλλά και αν μερικοί θέλουν να το ξεχάσουν, βλέπουν την Ευρώπη που τόσο αγάπησαν και επικαλέστηκαν στον καιρό των μνημονίων να τους περιμένει στη γωνία…

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter