Κίνηση ενοχής η απουσία Μητσοτάκη από την Βουλή – Επικοινωνιακή φιέστα με στρατιωτικά ελικόπτερα

Κίνηση ενοχής η απουσία Μητσοτάκη από την Βουλή – Επικοινωνιακή φιέστα με στρατιωτικά ελικόπτερα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Πολλές αντιδράσεις έχουν ξεσηκωθεί από την ένοχη απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ολομέλεια της Βουλής, όπου γίνεται η συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας για την Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αντί να παραβρεθεί στο κοινοβούλιο και να δώσει απαντήσεις για τα μεγάλα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την τραγωδία στα Τέμπη, πήγε στην εκδήλωση για την παραλαβή τριών νέων ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk, που θα ενταχθούν στο Πολεμικό Ναυτικό.

Φάμελλος: «Η απουσία Μητσοτάκη επιβεβαιώνει τη συγκάλυψη»

Ενδεικτικά είναι το όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος σημείωσε από το βήμα της Βουλής, ότι «η σημερινή απουσία του κ. Μητσοτάκη απλά επιβεβαιώνει τη συγκάλυψη», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για προσβολή των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος και του καθολικού κοινωνικού αιτήματος για δικαιοσύνη.

Η πολιτική επιλογή του Μητσοτάκη γίνεται σε μία συγκυρία, όπου η κοινωνική πίεση σε συνδυασμό με τα ερωτήματα που θέτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.

Σε πανικό το Μαξίμου

Σημειώνεται ότι πέρα από την ένοχη απουσία του πρωθυπουργού, λίγο νωρίτερα, ο πανικός του Μαξίμου φάνηκε και στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος επιτέθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους, αντί να δώσει καθαρές απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «το δυστύχημα των Τεμπών δικάζεται από την Δικαιοσύνη και όχι από τις δημοσκοπήσεις ή τους παρουσιαστές. Ποιοι είναι υπαίτιοι θα το πει η Δικαιοσύνη. Διακινείται ως θέσφατο το χυδαίο fake news ότι “έγινε μπάζωμα” στον τόπο του δυστυχήματος. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην δικογραφία. Έγιναν απαραίτητες εργασίες μετά από αποφάσεις υπηρεσιακών παραγόντων για να μπορέσουν να σηκωθούν τα βαγόνια, μήπως μπορέσουν να βρεθούν άνθρωποι εν ζωή τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα».

Διαβάστε επίσης:

Δούρου για Βελόπουλο: «Δεύτερη φύση το ψέμα για εκείνον» – Για «ακροδεξιό, χυδαίο και ομοφοβικό παραλήρημα» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Βουλή: Ζήτησε και τα ρέστα ο Μαρκόπουλος για όσα έκανε στην Εξεταστική

Μπρα ντε φερ Φάμελλου-Βορίδη για το έγκλημα των Τεμπών: «Αντέχετε να πάει απευθείας στη δικαιοσύνη ο Καραμανλής;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter