Ανασχηματισμός: «Καρατόμηση» Αυγενάκη μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Ανασχηματισμός: «Καρατόμηση» Αυγενάκη μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις του Documento και στη συνέχεια της «Δημοκρατίας», ο Λευτέρης Αυγενάκης κούνησε -όπως είχαμε ενημερώσει εγκαίρως- μαντήλι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο αφήνει πίσω του συντρίμμια.

Για του λόγου το αληθές: Κουνά µαντίλι ο Λευτέρης (µας)

Ο απλός -πλέον- βουλευτής Ηρακλείου πετάχτηκε σαν την τρίχα από το ζυμάρι του κυβερνητικού σχήματος λόγω της ευρωπαϊκής επιτροπείας που επέφεραν οι δηλώσεις του για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον οποίο κάποιοι από την προσωρινή διοίκηση που όρισε έκαναν πλουσιοπάροχα ταξίδια.

Διαβάστε σχετικά: Καταγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Επιτελικοί σουλατσαδόροι κάνουν βόλτες με δημόσιο χρήμα»

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΟ, Σέρκος Χαρουτουνιάν, με επιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό γνωστοποιούσε πως αδυνατούσε πια «με βάση ποικίλες προφάσεις» να υπογράφει απευθείας αναθέσεις, ενώ περιέγραφε τον παραγκωνισμό του από τον τότε υπουργό επειδή δεν ήταν στον «κύκλο του “φίλων” του».

Διαβάστε εδώ: Αποκλειστικό – Επιστολή «βόμβα» σε Μητσοτάκη από πρόεδρο ΕΛΓΟ: «Αδυνατώ να υπογράφω απευθείας αναθέσεις – Στη διάθεσή σας η παραίτησή μου»

Ο… κουβαρντάς Λ. Αυγενάκης κατάφερε να ξοδέψει μέσα σε διάστημα τριών μηνών (Νοέμβριο του 2023 έως Ιανουάριος του 2024) 105.720 ευρώ για παρεμβάσεις στο γραφείο του ή «εθιμοτυπικά δώρα» λόγω Χριστουγέννων. Μάτι έβγαζε το γεγονός ότι 4.700 ευρώ ξοδεύτηκαν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου για… μπεγλέρια.

Διαβάστε επίσης: Αυγενάκης: Λευτέρης ο… ντερμπεντέρης

Ο πρώην υπουργός βρέθηκε στο επίκεντρο και για το γεγονός ότι σπατάλησε 6.000 ευρώ για «συνθέσεις λουλουδιών» στο γραφείο του, ενώ τέλη Μαΐου διοργάνωσε στην εκλογική του περιφέρεια «γαλάζια» προεκλογική εκδήλωση με δημόσιο χρήμα, το οποίο ανήλθε στο ποσό των 10.292 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: «Λουλουδοβίκος» ο Αυγενάκης: Ξαναχτυπά ο κουβαρντάς με απευθείας ανάθεση 6.000 ευρώ για «συνθέσεις λουλουδιών» στο γραφείο του

Ασταμάτητος ο Αυγενάκης: Προεκλογική εκδήλωση στην Κρήτη με κρατικό χρήμα

Η «Δημοκρατία» αποκάλυψε το «πάρτι» απευθείας αναθέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την νεοσύστατη εταιρία, ProExpo, η οποία -όπως σημείωνε η εφημερίδα- κατάφερε σε περίπου 1.000 μέρες να πάρει από το Δημόσιο με απευθείας ανάθεση παραπάνω από 80 δουλειές, με τον τζίρο να αγγίζει, αν δεν ξεπερνά, το 1 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επιπλέον: Ο Αυγενάκης στον χορό των απευθείας αναθέσεων: Η «χρυσή» ΙΚΕ των 1.000 ευρώ και οι καφέδες του ενός εκατομμυρίου

Η πολιτική απελπισία οδήγησε τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος έβλεπε το «ξήλωμα» που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, να καλέσει εκτάκτως σε σύσκεψη όλες τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να συνταχθεί επιστολή προς τον πρωθυπουργό, στην οποία θα περιλαμβανόταν το αίτημα να μην αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου.

Απ΄ ό,τι φάνηκε, καλά πήγε κι αυτό!

Διαβάστε και αυτό: O Αυγενάκης εκλιπαρεί τους φορείς να ζητήσουν από τον Μητσοτάκη να μείνει υπουργός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter