Ανασχηματισμός στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ανασχηματισμός στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ανακατατάξεις στον κομματικό μηχανισμό στον δρόμο προς τις κάλπες με αλλαγή γραμματέων στους τομείς πολιτικής και στο δυναμικό των μελών που θα τους πλαισιώσει

Με νέο οργανωτικό σχήμα στους τομείς πολιτικής του θα οδεύσει προς τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχουν καταρτιστεί κατά 80% τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους βουλευτές που θα δώσουν τη μάχη της κάλπης. Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη δεν θα σταματήσει ούτε λεπτό να προβάλλει ως ζήτημα δημοκρατίας την ανάγκη διαλεύκανσης της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα μειώσει την ένταση των πολιτικών πυρών κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, με το βλέμμα στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου PEGA που φτάνει στη χώρα μας αρχές Νοεμβρίου αλλά και σε κάθε επίπεδο διερεύνησης.

Τα κριτήρια επιλογής

Σε αυτό το πλαίσιο, ήρθε η ώρα για ανακατατάξεις και στον κομματικό μηχανισμό της Χαριλάου Τρικούπη με αλλαγή γραμματέων σε επίπεδο τομέων πολιτικής αλλά και στο δυναμικό των μελών που θα τους πλαισιώσει. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιδιώκει οι νέοι γραμματείς να έχουν επιστημονική κατάρτιση και πολιτική εμβέλεια. Μάλιστα δεν αποκλείεται να αλλάξουν οι εσωκομματικές ισορροπίες που αντικατοπτρίζονταν ως τώρα στις θέσεις των επικεφαλής. Μένει να φανεί αν εκτός από τα ανδρουλακικά στελέχη θα ενισχυθούν περισσότερο άλλα στελέχη που κατά την εκλογή της νέας ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη είχαν στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Λοβέρδο ή στελέχη της Πρωτοβουλίας για τη Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση και της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Πάντως, όπως έλεγε στο Documento στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, «δεν θα γίνει μοίρασμα θέσεων με βάση τις εσωκομματικές τάσεις αλλά με βάση την αρχή «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Θα επιλεγούν πρόσωπα με επιστημονική επάρκεια και πολιτική

δυναμική». Και βέβαια έχει σημασία ποιοι θα παραμείνουν∙ σε αυτή την κατηγορία ανήκει, σύμφωνα με στελέχη του ηγετικού επιτελείου, ο υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας καθηγητής Χάρης Δούκας, ο οποίος εδώ και καιρό σηκώνει το κομματικό βάρος της χάραξης πολιτικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση και παράλληλα βγαίνει στο επικοινωνιακό προσκήνιο για τη διάδοση των κομματικών θέσεων.

Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για γενικότερη ανασυγκρότηση ώστε οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να φτάσουν στους πολίτες.

«Γέφυρα επικοινωνίας»

Η τελευταία φορά που άλλαξαν οι γραμματείς στους τομείς πολιτικής ήταν το 2019, όταν με απόφασή της η τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά προχώρησε σε οργανωτική ανασυγκρότηση με αύξηση των τομέων πολιτικής από 28 σε 37 και με τη συμμετοχή 1.300 στελεχών που ανέλαβαν σημαντικές αρμοδιότητες ως «γέφυρα επικοινωνίας με τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις».

Σήμερα, υπό νέες συνθήκες, λειτουργούν οι πλατφόρμες για την «αυτοπρόταση» στελεχών, νέων επιστημόνων, έμπειρων πανεπιστημιακών κ.ά. που μπορούν και να χαράξουν πολιτική και να μεταδώσουν με σαφήνεια τις κομματικές θέσεις.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Σενάρια συνεργασιών αλά Βενιζέλος

«Συντροφικές» κόντρες στο ΠΑΣΟΚ και αντιδράσεις για το σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ

Μανιφέστο Λοβέρδου με προειδοποιήσεις κατά μετώπου ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter