Αναβρασμός στους Ρομά μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη-Κινητοποιήσεις σε όλη την επικράτεια

Αναβρασμός στους Ρομά μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη-Κινητοποιήσεις σε όλη την επικράτεια

Αναβρασμός επικρατεί στην κοινότητα των Ρομά μετά τη δολοφονική επίθεση από αστυνομικό στον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος χαροπαλεύει στην εντατική μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Την Τρίτη, σε Θεσσαλονίκη, Κορινθία και Αττική όπου κατοικούν πληθυσμοί Ρομά η οργή ξεχειλίζει, μετά τη δολοφονική επίθεση αστυνομικού της ΔΙΑΣ, ο οποίος πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα με τις σφαίρες να τον χτυπούν στο κεφάλι.

Ειδικότερα, στο Μενίδι, επικράτησε ένταση πέριξ της οδού Μόρνου, όταν ομάδα ατόμων πραγματοποίησε κινητοποίηση διαμαρτυρίες, ενώ ορισμένοι έβαλαν φωτιές σε κάδους και πέταξαν πέτρες. Συγκέντρωση πραγματοποιείται και στην περιοχή Αυλίζα, ενώ, νωρίτερα, ομάδα ατόμων πραγματοποίησε κινητοποίηση κλείνοντας για λίγη ώρα τον περιφερειακό του Αιγάλεω.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, λόγω διαμαρτυρίας ομάδας Ρομά, ενώ είχε διακοπεί και η κυκλοφορία. Πλέον, η διέλευση αυτοκινήτων τόσο στην παλαιά όσο και στη νέα εθνική οδό διεξάγεται κανονικά.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην οδό Πόντου, στο Καλοχώρι, δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου κάτοικοι έχουν βάλει φωτιά σε γεωργικά οχήματα μέσα στο δρόμο. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Ακολούθησε νέος γύρος μικρής έντασης επεισοδίων στον καταυλισμό ονόματι Τσαΐρια στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στα Γιάννενα, άγρια συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ αστυνομικών και Ρομά, όταν λίγο μετά τις 23:00  δύο οχήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα. Μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε ομάδα Ρόμα και η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Δεκάδες περιπολικά της ασφάλειας, της άμεσης δράσης, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ΜΑΤ, έφτασαν στο σημείο, ενώ δύο ασθενοφόρα παρέλαβαν 4 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο ΠΠΓΝ Ιωαννίνων.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη

Την ίδια στιγμή, ένα βίντεο ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε από λογαριασμό στο twitter και δείχνει τη στιγμή της καταδίωξης του οχήματος του 16χρονου Κώστα από δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της σελίδας The Break, το υλικό προέρχεται από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται στο σημείο.

Στο βίντεο φαίνεται το αγροτικό του 16χρονου Κώστα να απομακρύνεται με ταχύτητα στην οδό Μοναστηρίου, αφήνοντας πίσω του το βενζινάδικο που φαίνεται στο βάθος της εικόνας, ενώ στη συνέχεια στρίβει αριστερά προς τη Συμμαχική οδό, όπου και κατέληξε η καταδίωξη.

Διαβάστε ακόμη:

Θεσσαλονίκη: Οργή των συγγενών του 16χρονου – Ο παππούς του απειλεί ότι θα στραφεί κατά του βενζινοπώλη (Video)

Βίντεο – ντοκουμέντο: Τα ΜΑΤ τραβούν τον πατέρα του 16χρονου που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: «Η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή – Να μη γίνει ο επόμενος Γρηγορόπουλος» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter