Ανδρουλάκης: Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ – Τι αλλαγές προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ – Τι αλλαγές προτείνει το ΠΑΣΟΚ

«Χρειαζόμαστε ένα δημόσιο σύστημα υγείας ευέλικτο, αποτελεσματικό, ανταγωνιστικό και πρωτοπόρο. Τονίζω, δημόσιο σύστημα. Αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες. Ένα ΕΣΥ αναγεννημένο και ισχυρό, που σπάει ανισότητες, που καλύπτει την πλειοψηφία της κοινωνίας μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Ένα ΕΣΥ όπως αρμόζει στην ιστορία, στην ταυτότητα και τις αξίες της παράταξης μας. Όπως το οραματίστηκε ο Γιώργος Γεννηματάς και για την ενίσχυση του οποίου αγωνίστηκε η Φώφη Γεννηματά. Η πολιτική παρακαταθήκη της θα είναι φωτεινός φάρος στην πορεία μας προς το μέλλον» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας τη Δευτέρα σε ειδική προγραμματική εκδήλωση για το ΕΣΥ, με την οποία ολοκληρώθηκε το τριήμερο δράσης με αφορμή τον ένα χρόνο από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Για το ΕΣΥ, ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε, ότι μέσα στην πανδημία ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της κρίσης, χάρις όμως στην αυτοθυσία του προσωπικού του και στην ανθεκτικότητα των δομών του. Ταυτόχρονα ωστόσο, υπογραμμίστηκαν και οι παθογένειές του. Ταυτόχρονα, κατέκρινε τη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι δεν έμαθε τίποτα από την πανδημία και προωθεί ένα ακόμα πλήγμα για το ΕΣΥ: «Επιχειρεί με το τελευταίο σχέδιο νόμου να υπονομεύσει μια βασική αρχή του ΕΣΥ: Η ουσιαστική κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ, οδηγεί στην μετατροπή ενός δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς» κατήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια πρότεινε οκτώ αλλαγές για τον επανασχεδιασμό του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα:

  • 1η παρέμβαση: Ανάπτυξη του τομέα της δημόσιας υγείας, ως ολοκληρωμένης δημόσιας υπηρεσίας, με ισχυρές δομές σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.
  • 2η παρέμβαση: Ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό δημόσια εποπτεία.
  • 3η παρέμβαση: Σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια νοσοκομεία.
  • 4η παρέμβαση: Δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
  • 5η παρέμβαση: Αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ.
  • 6η παρέμβαση: Ειδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι γιατροί.
  • 6η παρέμβαση: Η Υγεία στα νησιά.
  • 7η παρέμβαση: Λειτουργία ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης.
  • 8η παρέμβαση: Ψηφιακός μετασχηματισμός της υγείας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επανέλαβε επίσης τη κριτική του για τη κυβερνητική πολιτική που αυξάνει τις ανισότητες. «Ο πληθωρισμός και η ενεργειακή ακρίβεια ενισχύουν περαιτέρω τις κοινωνικές ανισότητες» είπε και κατηγόρησε τη κυβέρνηση για εμμονή στην άρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική σχετικά με την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, επαναλαμβάνοντας τη πρόταση για επιβολή κλιμακωτού πλαφόν στη λιανική τιμή.

Διαβάστε επίσης:

«Ένας χρόνος χωρίς τη Φώφη Γεννηματά» – Το συγκινητικό μήνυμα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (Video)

Η μνήμη της Φώφη Γεννηματά δίνει «γραμμή» στη Χαριλάου Τρικούπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter