Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να προσαρμόσει το κράτος στις νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής»

Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να προσαρμόσει το κράτος στις νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής»

Στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας βρέθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου διαπίστωσε τη καταστροφή από τίς πλημμύρες και τις προσπάθειες απεγκλωβισμού αρκετών κατοίκων.

Ο Παλαμάς Καρδίτσας ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης μετέβη στο Δημοτικό Γυμναστήριο της πόλης όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι, που απεγκλωβίστηκαν από τις πλημμυρισμένες περιοχές τις προηγούμενες μέρες.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετέβη στο 1ο δημοτικό σχολείο Καρδίτσας όπου επίσης εθελοντές και Δήμος περιθάλπουν δεκάδες πληγέντες.

«Εφόσον κήρυξαν χθες τη Θεσσαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει οι υπερήλικες να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία. Να είναι σε βιώσιμες συνθήκες. Στον Παλαμά δύο εθελοντές κι ένας γιατρός φροντίζουν 95 άτομα. Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «οι πολίτες της Θεσσαλίας βιώνουν μια ανείπωτη τραγωδία και θρηνούμε νεκρούς. Οι ζημιές σε κατοικίες, υποδομές, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες είναι τεράστιες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε πώς όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα και συμπλήρωσε πώς το θέμα είναι τι κάνουμε κι αν . επενδύουμε στην πρόληψη

«Οι συνεχείς βιβλικές καταστροφές αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει να προσαρμόσει το κράτος σε αυτές τις νέες συνθήκες. Και αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο.

Στη Θεσσαλία, κατέρρευσαν το δίκτυο και τα έργα υδραυλικής θωράκισης πολλών περιοχών. Αυτό δείχνει ότι πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα από αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τόνισε πώς είναι χρέος να γίνουν πολύ περισσότερα καθώς και στη Θεσσαλία απεδείχθη περίτρανα ότι «δεν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για να προστατευθούν οι πολίτες από ακραία καιρικά φαινόμενα. Και το ξαναλέω, όλοι κατανοούμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά έχουμε χρέος ως κράτος να προσαρμοστούμε σε αυτές τις νέες συνθήκες και όχι συνεχώς να αντιμετωπίζουμε βιβλικές καταστροφές».

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τις προσπάθειες που καταβάλουν και σημείωσε με έμφαση ότι πρέπει να λυθεί άμεσα το στεγαστικό πρόβλημα.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter