Ανένδοτος Τσίπρα κατά του «κατηγορούμενου» Μητσοτάκη: «Εσείς δώσατε εντολή να ακούνε τον Ανδρουλάκη»

Ανένδοτος Τσίπρα κατά του «κατηγορούμενου» Μητσοτάκη: «Εσείς δώσατε εντολή να ακούνε τον Ανδρουλάκη»

Χωρίς περιστροφές ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε τον πρωθυπουργό κατηγορούμενο, τονίζοντας πως εκείνος έδωσε την εντολή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Έδωσε την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι «πράκτορας ή κατάσκοπος ξένων δυνάμεων», με τον πρωθυπουργό να μην παίρνει τον λόγο για να δώσει σαφείς απαντήσεις. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας, τους έθεσε το δίλημμα εάν θα επιτρέψουν το σκάνδαλο του «επιτελικού κράτους Μητσοτάκη» να μετατραπεί σε «σκάνδαλο επιτελικού παρακράτους της ΝΔ», ενώ ενθάρρυνε τον κ. Μητσοτάκη να δηλώσει παραίτηση και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, επισημαίνοντας πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ανένδοτο θεσμικό αγώνα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στο παρασκήνιο της εκτροπής και να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα».

«Δεν ήρθατε εδώ ως τιμητής, αλλά ως υπόλογος για βαρύτατο θεσμικό παράπτωμα» ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικαλέστηκε τη λαϊκή παροιμία: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». «Είστε κατηγορούμενος κ. Μητσοτάκη για αυτήν τη αντιδημοκρατική εκτροπή, για την υπονόμευση της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και την κατάλυση του κράτους δικαίου» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων όχι «απλά ένα πολιτικό σφάλμα» , αλλά «αξιόποινη πράξη». «Ιδιαίτερα δε όταν αυτές αφορούν παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου αρχηγού πολιτικού κόμματος, δεν νοείται επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας» εξήγησε και διερωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός να δύναται να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους για λόγους εθνικής ασφάλειας χωρίς να εξηγεί ποιοι είναι αυτοί; Και ποιος θα κρίνει αυτούς τους λόγους; Ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες;».

Δεν απάντησε ο Μητσοτάκης…

«Γιατί παρακολουθούσατε τον ευρωβουλευτή και τότε υποψήφιο πρόεδρο του τρίτου κόμματος; Ποιος λόγος σας οδήγησε στην παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του κ. Ανδρουλάκη είτε με συμβατικούς είτε με τεχνολογικά προηγμένους τρόπους;», ήταν τα ερωτήματα που απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο πριν δώσει τη δυνατότητα στον πολιτικό του αντίπαλο να πάρει τον λόγο για να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. «Είναι πράκτορας ξένων συμφερόντων; Είναι κατάσκοπος ξένων δυνάμεων;» ξαναρώτησε τον κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε κοιτώντας τον: «Πάρτε το μικρόφωνο και απαντήστε. Πάρτε το μικρόφωνο. Πάρτε τον λόγο, σας δίνω τον λόγο! Απαντήστε… Ορίστε…». Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να εξηγήσει τους «λόγους εθνικής ασφαλείας» που οδήγησαν στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τον κ. Τσίπρα να διαπιστώνει με νόημα: «Μάλιστα… Δεν απαντάτε…».

Σε εκείνο το σημείο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η σιωπή του και η μη απάντηση από τον πρωθυπουργό αποτελεί απόδειξη της ενοχής του. Έκανε λόγο δε για «θράσος και δειλία» από τον κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και διότι λέει: «Δεν φταίω εγώ, φταίει ο ανιψιός μου». «Ούτε παιδιά του δημοτικού δεν το κάνουν αυτό…» σχολίασε δηκτικά, καθώς -όπως πρόσθεσε- η ευθύνη για τον διορισμό του Παναγιώτη Κοντολέοντα είναι αμετάθετη.

Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η γραμμή άμυνας του πρωθυπουργού για την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη ήταν η επίκληση άγνοιας. «Μας είπατε ότι δεν το γνωρίζατε. Να δεχτούμε την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια που επικαλείστε για την οικονομία της συζήτησης και να σας αναγνωρίσουμε μειωμένη δυνατότητα αντίληψης γιατί αυτό επικαλείστε…» σχολίασε ειρωνικά και ανέλυσε πως σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και συγγενής του λειτουργούσε εν αγνοία του! «Όταν το μάθατε, δεν ρωτήσατε τον εκλεκτό σας στην ΕΥΠ και τον ανιψιό σας που δήθεν δεν άντεχε την τοξικότητα και παραιτήθηκε, ποιος ήταν ο εθνικός λόγος;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποδόμησε τους ισχυρισμούς περί αιτημάτων από ξένους παράγοντες, λέγοντας για την Κίνα, την Αρμενία και την Ουκρανία: «Η πρώτη απαξίωσε να ασχοληθεί, οι άλλες δύο πρεσβείες σας διέψευσαν με οργή. Κάνατε τη χώρα ρεζίλι διεθνώς για να κρύψετε την εγκληματική σας πράξη, επικαλούμενοι λόγους εθνικής ασφαλείας. Πείτε λοιπόν ποιος είναι και αφήστε τις υπεκφυγές».

«Πολλές διαβολικές συμπτώσεις μαζεύτηκαν»

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο ολομέτωπης επίθεσης, ο Αλ. Τσίπρας διερωτήθηκε πως ακόμα κι αν δεχθεί κανείς ότι τελικά δεν κυβερνούσε τη χώρα ο κ. Μητσοτάκης αλλά ο ανιψιός του με τον Π. Κοντολέοντα, όταν νομοθετήθηκε -μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη στην ΑΔΑΕ ότι παρακολουθείται- η απαγόρευση στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τον πολίτη για τυχόν παρακολούθησή του, τότε πάλι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε; «Δεν γνωρίζατε τι νομοθετείτε και γιατί το κάνετε;» επέμεινε και πρόσθεσε: «Τον λόγο που παρακολοθούσατε τον Θ. Κουκάκη τον ξέρετε; Πείτε μας τουλάχιστον για ποιο λόγο ετέθη υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Και αυτός πράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιών;». Επ΄ αυτού, ζήτησε καθαρές απαντήσεις και για τον «συγχρονισμό» των επίσημων παρακολουθήσεων της ΕΥΠ με το παράνομο λογισμικό Predator, καταλήγοντας στο συμπέρασμα: «Κύριε Μητσοτάκη, πολλές περίεργες διαβολικές συμπτώσεις έχουν μαζευτεί στη δύσοσμη υπόθεση».

«Επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη ή Νέας Δημοκρατίας;»

Στρεφόμενος στους «γαλάζιους» βουλευτές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους κάλεσε να πάρουν θέση, καθώς κινδυνεύουν η ιστορία να καταγράψει αυτό το πολύκροτο σκάνδαλο ως «επιτελικό παρακράτος της ΝΔ». «Βλέπω από την πλειοψηφία των βουλευτών της συμπολίτευσης, με ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις, άκρα του τάφου σιωπή. Δεν θα σας σώσει η σιωπή. Θα επιτρέψετε με τη σιωπή σας αυτή την κατάφωτη εκτροπή; Πέρα από τις πολιτικές μας διαφορές, εδώ είμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική, δημοκρατική και εθνική σας ευθύνη» είπε και συνέχισε τονίζοντας: «Από τη στάση σας κύριοι και κυρίες της ΝΔ θα εξαρτηθεί εάν το σκάνδαλο αυτό θα καταγραφεί ως ένα σκάνδαλο του επιτελικού παρακράτους της ΝΔ συνολικά ή του επιτελικού παρακράτους του κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Δική σας είναι η απόφαση».

Οι δύο επιλογές του Μητσοτάκη

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας έθεσε το εξής δίλημμα στον πρωθυπουργό: «Κ. Μητσοτάκη έχετε δύο επιλογές. Τη δημοκρατική που συνεπάγεται αναγνώριση των ευθυνών, παραίτηση και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία άμεσα, και την καθεστωτική που συνεπάγεται συγκάλυψη, προκλήσεις, διχασμό, λάσπη στον ανεμιστήρα αλλά και κινήσεις πανικού, που θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας»Και κατέληξε λέγοντας: Σας ενθαρρύνω με όση αξιοπρέπεια σας έχει απομείνει να πράξετε το πρώτο, παραιτηθείτε και δώστε τη δυνατότητα στους Έλληνες να κρίνουν. Παραιτηθείτε, μη βυθίζετε άλλο την πολιτική ζωή σε κλίμα ζόφου και ανωμαλίας. Οι υποκλοπές και η κακοποίηση του κράτους δικαίου δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τους δημοκρατικούς πολίτες. Σε ότι μας αφορά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ανένδοτο θεσμικό αγώνα. Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, των δικαιωμάτων και της ασφάλειας του πολίτη».

Διαβάστε επίσης: Βουλή: O Τσίπρας του έδωσε τον λόγο αλλά ο Μητσοτάκης δεν απάντησε αν ο Ανδρουλάκης είναι «πράκτορας ξένων συμφερόντων» (Video)

Μητσοτάκης για σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Διαστροφή της πραγματικότητας για κάλυψη των ευθυνών του

LIVE η «μάχη» στη Βουλή για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Απομονωμένος και σε πανικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο κατά των παρακολουθήσεων (Photos)

Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Παρακρατικός μηχανισμός ήθελε το ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία»

Αλέξης Τσίπρας: Αποστομωτική ανάρτηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα ψέματα Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter