«Ανεπιθύμητος ο Νετανιάχου»: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Ανεπιθύμητος ο Νετανιάχου»: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, διοργάνωσαν την Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες του αντιπολεμικού κινήματος και του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και οργανώσεις παλαιστινίων προσφύγων.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Ισραηλινή πρεσβεία και ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπου και διεξάγεται η τριμερής σύνοδος Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Σε σχετική ανακοίνωση η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση καταγγέλλει ότι στην ατζέντα της τριμερούς συνάντησης περιλαμβάνεται «η ένταση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας – Ισραήλ και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε οικονομία και άμυνα/ασφάλεια για την καταστολή πλήθους, των διαδηλωτών, της νεολαίας και των εργαζομένων από το ελληνικό κράτος και των αγωνιζόμενων παλαιστίνιων από τα ισραηλινό κράτος».

Καταγγέλλει ακόμα πως «είναι μια διάσκεψη με την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ, προκειμένου να μοιράσουν την πίτα στην εξόρυξη και μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, να προωθήσουν τη στρατιωτική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και τις επενδύσεις της οικονομικής ολιγαρχίας σε έρευνα, τεχνολογία, τουρισμό κλπ».

Σημειώνει δε πως «είναι ζήτημα κυριολεκτικά ζωής ή θανάτου, η συγκρότηση ενός σύγχρονου αντιπολεμικού – εργατικού κινήματος, που θα μπλοκάρει τον άξονα ΝΑΤΟ-Ε.Ε-Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ και θα αποδείξει έμπρακτα τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη προς τους εχθρούς – λαούς των καπιταλιστικών κρατών του πολέμου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter