Ανησυχία για τον κορονοϊό: Τι λέει Ελληνίδα από το Μιλάνο στο documentonews.gr

Ανησυχία για τον κορονοϊό: Τι λέει Ελληνίδα από το Μιλάνο στο documentonews.gr

Υπό έλεγχο παρά την εύλογη ανησυχία λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού και των θανάτων που έχουν σημειωθεί, είναι η κατάσταση στην Ιταλία.

Στην περιοχή της Λομβαρδίας όπου έχουν εμφανιστεί τα περισσότερα κρούσματα παρατηρούνται μέχρι ώρας ελλείψεις σε μάσκες και αντισηπτικά, ενώ κλειστοί είναι σχεδόν όλοι οι χώροι όπου θα μπορούσε να υπάρξει συνωστισμός.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του σχολείου της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο, Μυρτώ Καπεολδάση η οποία μίλησε στο documentonews.gr, έχουν σταλεί συγκεκριμένες οδηγίες στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής από το ιταλικό υπουργείο Υγείας. Οι οδηγίες αφορούν συγκεκριμένα τη χρήση αντισηπτικών και μασκών. Ωστόσο όπως πληροφορείται το documentonews.gr η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική. Η κ. Κοπεολδάση σημείωσε επιπλέον ότι ο κόσμος κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους, ενώ οι περισσότεροι έχουν πάει στην εργασία τους. Ταυτόχρονα διέψευσε τις φήμες που θέλουν τα σούπερ μάρκετ να έχουν αδειάσει από τρόφιμα. Τόνισε ταυτόχρονα ότι σήμερα τα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα. 

«Έχουν σταλεί συγκεκριμένες οδηγίες από το υπουργείο Υγείας. Υπάρχουν οι λεγόμενες κόκκινες περιοχές, όπως είναι το Κοντόνιο απ’ όπου ξεκίνησε το πρόβλημα και στις οποίες δεν μπορούμε να πάμε. Στο Μιλάνο πάντως τα σχολεία είναι κλειστά για μια εβδομάδα, το ίδιο και τα πανεπιστήμια και τα μουσεία, ενώ στο Ντουόμο έχει κλείσει η κεντρική είσοδος για τους τουρίστες, ωστόσο οι πιστοί μπορούν να μπουν» τόνισε η Μυρτώ Κοπεολδάση. Η ίδια πρόσθεσε ότι «εκτός από τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες», ο κόσμος έχει πάει στην εργασία του».

Τι συμβαίνει στη Λομβαρδία

Υπό έλεγχο παρά την εύλογη ανησυχία λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού και των πέντε θανάτων που έχουν σημειωθεί, είναι η κατάσταση στην Ιταλία.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής δεν ανησυχούν ιδιαιτέρως λόγω θανάτων. Περισσότερο τους φοβίζουν τα περιοριστικά μέτρα.

Το να αδειάσουν τα ράφια από μακαρόνια το απόγευμα της Κυριακής (είναι ανοιχτά τις Κυριακές τα σουπερμάρκετ) δεν είναι τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο. Οι περισσότεροι ψώνιζαν κανονικά στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Σίγουρα έβλεπες κάποιους που πήγαιναν να ψωνίσουν επί τούτου και να εφοδιαστούν, αλλά ήταν λίγοι.

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων σε Λομβαρδία και Βένετο, η οποία στάλθηκε χθες, Κυριακή, αφορά ολόκληρη αυτήν την εβδομάδα (έως Κυριακή 1/3). Αναμένεται νέα ανακοίνωση στο τέλος της εβδομάδας για παράταση ή μη του λουκέτου.

Τα ΜΜΕ χειρίζονται αρκετά ψύχραιμα την κατάσταση. Αναφέρουν τη (μεγάλη) ηλικία και το ιατρικό υπόβαθρο των νεκρών.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, και ο πρόεδρος της επαρχίας της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, αναφέρεται το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων, σινεμά, γυμναστηρίων, βιβλιοθηκών, μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα ανακοινώνεται:

1. η αναστολή των εκδηλώσεων ή πρωτοβουλιών οποιασδήποτε φύσεως, συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων κάθε είδους σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους με χαρακτήρα πολιτιστικό, ψυχαγωγικό, αθλητικό, θρησκευτικό

2) αναστολή λειτουργίας των παιδικών και νηπιακών σταθμών, των σχολείων όλων των βαθμίδων, των πανεπιστημίων, των ιδρυμάτων που παρέχουν επιμόρφωση σε όλους τους κλάδους και τις ηλικίες. Εξαιρείται η πραγματοποίηση των μαθημάτων αποστάσεως

3) αναστολή λειτουργίας των μουσείων και των λοιπών ιδρυμάτων και χώρων πολιτισμού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter