Κορονοϊός: Και πέμπτος νεκρός στη βόρεια Ιταλία – Δρακόντεια μέτρα από την κυβέρνηση

Κορονοϊός: Και πέμπτος νεκρός στη βόρεια Ιταλία – Δρακόντεια μέτρα από την κυβέρνηση

Ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί με τον κορονoϊό στη βόρεια Ιταλία κατέληξε ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε πέντε, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Rai.

Ο θάνατος αυτό ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του τέταρτου νεκρού, ενός άνδρα 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κορονoϊό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει επιβάλλει δρακόντια μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού μετά την απρόσμενη αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Διαβάστε επίσης: Στο έλεος του κορονοϊού: 150 νέοι θάνατοι στην Κίνα – Αποκλείονται περιοχές στην Ιταλία, κλείνουν σύνορα

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 152 το Σάββατο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση 11 πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, οι 10 στην περιοχή Lombardy και η μία στο γειτονικό Veneto με 50.000 ανθρώπους να βρίσκονται σε καραντίνα. 

Αστυνομία περιπολεί στους δρόμους και πρόστιμα επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον περιορισμό. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι άδεια όπως επίσης και οι δρόμοι. 

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Τα πρώτα κρούσματα σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν μέσω Ιράν



Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Αυτή η χώρα είναι η μεγαλύτερη εστία της επιδημίας

Ο Γάλλος υπουργός μεταφορών Jean-Baptiste Djebbari δήλωσε τη Δευτέρα το πρωί ότι δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σιδηροδρομικά σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας παρά την εξάπλωση του κορονοϊού. «Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα έχει νόημα, καθώς η κυκλοφορία του ιού δεν περιορίζεται μόνο στα διοικητικά σύνορα», δήλωσε στην BFM Business.

Η Αυστρία διέκοψε όλες τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ιταλία για να προλάβει περαιτέρω εξάπλωση του ιού Covid-19, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αυστριακού ταμπλόιντ OE24.Ένα τρένο που μεταφέρει περίπου 300 επιβάτες από τη Βενετία της στο Μόναχο στη Γερμανία σταμάτησε από την ιταλική πλευρά του περάσματος του Μπρένερ.

Διαβάστε επίσης: Ο κορονοϊός «έπληξε» και το χρηματιστήριο του Μιλάνου – Πτώση πάνω από 4% με το άνοιγμα!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter