Ανήσυχοι οι γονείς μετά το ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή στο Βύρωνα

Ανήσυχοι οι γονείς μετά το ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή στο Βύρωνα

Σε έκτακτη συνέλευση κάλεσε τους γονείς ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό 17χρονου παιδιού.

Ο 17χρονος δέχθηκε άγρια επίθεση μέσα στην αυλή του σχολείου, όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί τη μικρή του αδελφή, η οποία επίσης δέχεται συχνά bullying από τους συμμαθητές της.

Οι γονείς φανερά ανήσυχοι συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στον χώρο του σχολείου. Στην συνέλευση παραβρέθηκε και η διευθύντρια αλλά και μαθητές αλλά και μέλη του συλλόγου διδασκόντων.

Άνθρωποι που παραβρέθηκαν στην συνέλευση μιλούν για μια τάση από μικρό αριθμό γονέων να διώξουν το πρόβλημα από το σχολείου τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ορισμένοι ζητούσαν με ένταση να διωχθούν τα συγκεκριμένα παιδιά από το σχολείο «να πάνε σε άλλο σχολείο σε άλλη περιοχή».

Ψύχραιμες φωνές άλλων γονέων μιλούσαν για επίλυση του προβλήματος από την βάση του. Την ίδια γνώμη είχε και η διευθύντρια του σχολείου που εξηγούσε οτι η περιθωριοποιήσει δεν θα αποτελέσει λύση του προβλήματος .

Όπως εξηγούν γονείς στο Documentonews τα παιδιά είναι αναστατωμένα και φοβισμένα με το περιστατικό

Στο σχολείο η υπουργός Παιδειας

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο και 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σε δηλώσεις της, η κα Κεραμέως τόνισε:

«Έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και έχουν ήδη επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα στους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό το περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας. Για αυτά τα περιστατικά, τα οποία δεν έχουν καμία θέση στο σχολείο, υπάρχουν πρόσκαιρες αλλά και μακροχρόνιες ενέργειες προς ανάληψη.

Άμεσα, κατόπιν εντολής μου, η Δ/ντρια Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Δ/ντη θα στείλουν, εντός της ημέρας, αρμόδιους για την κατάρτιση σχεδίου δράσης αναφορικά με την ομαλή συνύπαρξη των μαθητών που είχαν εμπλοκή στο συγκεκριμένο γεγονός. Παράλληλα, σε συνεργασία πάντα με τον Περιφερειακό Δ/ντή, θα βρεθεί στο σχολείο, ομάδα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, με στόχο να προσφέρουν υποστήριξη στην εκπαιδευτική κοινότητα, εν συνόλω, σε συνέχεια του συγκεκριμένου περιστατικού.

Παράλληλα επεξεργαζόμαστε και άλλες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την Υφυπουργό κα Ζαχαράκη που αφορούν, για παράδειγμα, τη θεσμοθέτηση του «Δασκάλου / Καθηγητή εμπιστοσύνης» με τον οποίο τα παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη άνεση να επικοινωνήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν, αλλά και την εισαγωγή νέων θεματικών στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα οι οποίες θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα σεβασμού στον άλλον και συνύπαρξης και συναρμογής στο κοινωνικό σύνολο. Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται σε πλέγμα ενεργειών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας.

Ξεκαθαρίζω και πάλι, τα περιστατικά αυτά δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο, και το Υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Στεκόμαστε δίπλα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και αναφέρομαι στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, τόσο πρόσκαιρων όσο και πιο μακροχρόνιων».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter