Ανησυχία στη ΝΔ για τον πήχη του 33% – Μηνύματα μεγάλης κοινωνικής δυσαρέσκειας

Ανησυχία στη ΝΔ για τον πήχη του 33% – Μηνύματα μεγάλης κοινωνικής δυσαρέσκειας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ρητά σε αρκετές του συνεντεύξεις ότι ο πήχης για τις ευρωεκλογές είναι το 33%, το οποίο θα δείχνει κατά το Μαξίμου, ένα ισχυρό ποσοστό νομιμοποίησης.

Όμως η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες η ανησυχία στο Μαξίμου μεγαλώνει, καθώς εάν και τα κυβερνητικά στελέχη προβάλλουν μία εικόνα αισιοδοξίας, οι δημοσκοπήσεις λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, δείχνουν τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια, που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη φθορά στην κυβέρνηση.

Επί παραδείγματι, η χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis δείχνει στην πρόθεση ψήφου πτώση 1,4 μονάδας για τη γαλάζια παράταξη (25,4 από 26,8), ενώ στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό φτάνει το 31%, δηλαδή δύο μονάδες πίσω από τον στόχο που έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Φόβος για αποχή και ψήφο διαμαρτυρίας

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε κάθε του ομιλία αποτυπώνει την αγωνία για το ενδεχόμενο της μεγάλης αποχής, αλλά και της ψήφου διαμαρτυρίας. Είναι ενδεικτικό ότι στη χθεσινή του ομιλία στο Παλαιό Φάληρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι «μη αντιμετωπίσετε τις εκλογές με αδιαφορία. Σας ζητώ να κινητοποιηθούμε όλοι και όλες», ενώ σε κάθε τόνο επαναλαμβάνει ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφισβήτηση στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης».

Η ακρίβεια θερίζει κοινωνία και τρομοκρατεί Μαξίμου

Επίσης, οι δείκτες της κοινωνικής δυσαρέσκειας είναι πολύ υψηλοί με την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, να θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η ακρίβεια, για άλλη μία φορά αποτυπώνεται ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας, καθώς μπορεί ο πρωθυπουργός να στέλνει επιστολές προς Φον Ντερ Λάιεν, αλλά οι πολίτες δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα. Σε αυτή τη συνθήκη, το Μαξίμου φοβάται, καθώς πλέον το ενδεχόμενο το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ να είναι κάτω από το πήχη του 33% είναι αρκετά πιθανό.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Καρυστιανού: Συγκλόνισε στην παράσταση του Λαζόπουλου – «Έτσι λειτουργεί η συγκάλυψη, όλοι είχαν εντολές» – Ολόκληρο το βίντεο

Ο Κυριάκος δεν πάει γήπεδο, θα μείνει στο σπίτι

Κασσελάκης: «Η συγκάλυψη των Τεμπών έχει πίσω της δύο τζάκια και ονοματεπώνυμο»

Ο Άδωνης απειλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ ότι θα τους φέρει ιδιώτες!

Ολυμπιακός: Για την ιστορία του και για την Ελλάδα – Θέλει να γράψει την πιο χρυσή σελίδα με τον ευρωπαϊκό τίτλο

Τελικός Conference League: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Ποιοι δρόμοι κλείνουν, τι ισχύει με τα ΜΜΜ

Πειραιάς: Τα σημεία που θα στηθούν γιγαντοοθόνες για το Ολυμπιακός – Φιορεντίνα

Απλά μαθήματα μαφιόζικης λειτουργίας

Γάζα: Ο υπόλοιπος κόσμος βλέπει την υποκρισία γραμμένη στην απάντηση της Δύσης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter