Αννα Διαμαντοπούλου – Coulis-Cola, πάει με όλα

Αννα Διαμαντοπούλου – Coulis-Cola, πάει με όλα

Από την Coca-Cola στην Coulis-Cola δρόμος μια Διαμαντο-πώλα μουρμουρίζουν οι κακεντρεχείς παλιοί της σύντροφοι. Υπονοώντας ότι η Αννα έβγαλε στο σφυρί τα πάντα για το συμφέρον της.

Εντάξει, μην είμεθα εριστικοί, δεν έχουμε οφέλη. Για να γίνει η μικρή Ελλάδα συνδιαμορφωτής των διεθνών εξελίξεων. Για την εξωστρέφεια της χώρας. Με αυτά τα κίνητρα, έμπλεα πατριωτισμού και αρετής, δέχτηκε η Αννα Διαμαντοπούλου την πρόταση του Μητσοτάκη, να επιχειρήσει με τη στήριξη της ΝΔ την εκλογή της στην ηγεσία του ΟΟΣΑ. Ετσι γράφει η ίδια –πού αλλού;– στα «Νέα» του Μαρινάκη. Δεν παίζουν δηλαδή εδώ ούτε ιδιοτέλειες ούτε ναζιάρικες πολιτικές μεταπηδήσεις ούτε σούξου μούξου της κόρης μας της σοσιαλίστριας με τη σκληρή Δεξιά του Κυριάκου. Στο κάτω κάτω, ως προς το τελευταίο, καλό είναι να θυμόμαστε ότι ο έρωτας για τη ΝΔ και η αποστροφή για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλωθεί δημοσίως στο αισθηματικό λεύκωμα της κυρίας Διαμαντοπούλου εδώ και καιρό.

Παιδί του παπανδρεϊκού και μικρανεψιά του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, η Αννα έχει μια έφεση στους προσοδοφόρους πολιτικά –και όχι μόνο– διορισμούς πάντως. Στα 26 της διορίστηκε νομάρχης Καστοριάς από τον Ανδρέα. Υστερα διορίστηκε γενική γραμματέας Κατάρτισης και αργότερα Νεότητας. Υστερα διορίστηκε πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ και ακόμη πιο ύστερα γενική γραμματέας Βιομηχανίας. Υστερα επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Και λίγο καιρό προτού πάρει την ευλογία του δεξιού πρωθυπουργού για τον ΟΟΣΑ είχε διοριστεί σε καλή θέση στην πολυεθνική της Coca-Cola.

Από την Coca-Cola στην CoulisCola δρόμος μια Διαμαντο-πώλα μουρμουρίζουν οι κακεντρεχείς παλιοί της σύντροφοι. Υπονοώντας ότι η Αννα έβγαλε στο σφυρί τα πάντα για το συμφέρον της.

Για να μην της φάμε το δίκιο πρέπει να πούμε ότι ανάμεσα στους διορισμούς της εκλεγόταν από το 1996 μέχρι το 2009 βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε υπουργός σε διάφορα υπουργεία. Αφήνοντας εποχή –της κακομοίρας είχε γίνει από την εκπαιδευτική κοινότητα– ως υπουργός Παιδείας με τον νόμο που πήρε το όνομά της και ψηφίστηκε τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ. Εκανε και ένα κόμμα κάποια στιγμή μέσα στην τούρλα των μνημονίων, αλλά κι εκεί καθόλου καλά δεν τα κατάφερε. Εν γένει, με τους διορισμούς τα πήγαινε μια χαρά, με τα άλλα δυο τρομάρες. Και είναι άδικη η δηκτική διαμαρτυρία του Λοβέρδου για τη συναίνεση του ΚΙΝΑΛ στην επιλογή της από τον Κυριάκο. Τον αποστόμωσε ο Αδωνης, ο οποίος επιχειρηματολόγησε από το Facebook ότι με την υποψηφιότητά της θα κερδίσει η Ελλάδα.

Προφανώς και θα κερδίσει. Μια Αννα εκπαιδευμένη χρόνια και χρόνια σε διορισμένα «ναι» μόνο κέρδη θα επιφέρει στη σημερινή κυβέρνηση, που σταθερή θέση της για τη διεθνή παρουσία της χώρας είναι το «ναι σε όλα». Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε επίσης ότι και η ίδια θα κερδίσει το κατιτίς της. Επειτα από χρόνια προσφοράς στην πατρίδα δεν της αξίζει;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter