Άνοιγμα του ΚΚΕ σε ευρύτερο ακροατήριο

Άνοιγμα του ΚΚΕ σε ευρύτερο ακροατήριο

Αν και δεν πολυασχολείται με τις δημοσκοπήσεις ο Περισσός, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα παράμετρος σε κάποιες έρευνες κοινής γνώμης που δεν περνά απαρατήρητη, την ώρα που η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ έχει γίνει βραχνάς για τα νοικοκυριά, με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τους πλειστηριασμούς. Ενα 23% μετεχόντων σε δημοσκοπική έρευνα στην ερώτηση αν θα ψήφιζαν ποτέ ΚΚΕ απαντά «ναι»! Το ανέδειξε ως στοιχείο μια υπολανθάνουσας δυναμικής που μπορεί να μετατραπεί σε αποφασιστική συμμετοχή στους αγώνες, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όταν σε συγκέντρωση στη Λαμία καλούσε όλους και όλους να πάρουν τη θέση τους στο οργανωμένο κίνημα, σε όλες τις μάχες, και να βαδίσουν «στον δρόμο της ανατροπής, με το ΚΚΕ». Ηταν ένας τρόπος να πει ότι «εργάτες και εργάτριες, άνθρωποι της βιοπάλης, γυναίκες και νέα παιδιά των λαϊκών οικογενειών» μπορούν να διακρίνουν ότι η ελπίδα δεν βρίσκεται στις υποσχέσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αλλά στην συλλογική διεκδίκηση και ότι όσοι εκτιμούν το ΚΚΕ για τη μαχητικότητα, τη συνέπεια, την αξιοπιστία του, είναι καιρός να περάσουν από τη σκέψη στη δράση και να συμπορευτούν μαζί του παντού, σε όλες τις καθημερινές μάχες και στις εκλογές. Μάλιστα, τώρα που το κύμα της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης συνδυάζεται με την πολιτική της ΝΔ υπέρ του κεφαλαίου σε όλους τους τομείς και σαρώνει ζωές, η αλληλεγγύη και η δύναμη του κινήματος δίνει χειροπιαστά δείγματα αποτελεσματικής αντίστασης.

Ηδη, συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα προετοιμάζουν νέα συλλαλητήρια για τις 17 Δεκέμβρη, ως συνέχεια της πανεργατικής απεργίας της 9ης Νοέμβρη , με αιτήματα αυξήσεις των μισθών, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μέτρα κατά της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας. Σε προτεραιότητα τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ-Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και οι δυνάμεις του ΚΚΕ θέτουν τις δράσεις για να μπει φρένο στους πλειστηριασμούς πρώτης κύριας κατοικίας, απέναντι στο κύμα των κατασχέσεων και των εξώσεων που έχει γίνει «θηλιά» για τα λαϊκά νοικοκυριά. Είναι ενδεικτικό ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης που βρέθηκε με άλλους αγωνιστές δίπλα στην χαμηλοσυνταξιούχο Ιωάννα που κόντεψε να χάσει το σπίτι της στου Ζωγράφου, έχει σχηματοποιηθεί σαν πρόσωπο-θετικό υπόδειγμα απέναντι σε αρπακτικά, funds, σε κοράκια -και …Πάτσηδες. Τα μοναδικά διλήμματα σήμερα για τις λαϊκές οικογένειες, σύμφωνα με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, είναι «περισσότεροι Κατσώτηδες ή περισσότερου Πάτσηδες;» , «Με το λαό ή με τα αρπαχτικά της περιουσίας του;»…

Παράλληλα, δυναμική είναι η παρέμβαση και της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και Κώστας Παπαδάκης που οργανώνει εκδηλώσεις για την πρόταση διεξόδου των κομμουνιστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ερχόμενη Δευτέρα, στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα τη Λαϊκή στέγη.

Τα στελέχη του ΚΚΕ επιτίθενται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, προβάλλοντας ότι το δόγμα της είναι «όλα για το κεφάλαιο». Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έχει ξεκινήσει πρόγραμμα περιοδειών σε όλη την Ελλάδα, σε γειτονιές της Αττικής αλλά και στη Λαμία, τη Λάρισα ενώ την επόμενη εβδομάδα θα είναι στην Αρτα και την Πρέβεζα. Παράλληλα, δίνει το «παρών» σε διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας αλλά και για να μην περάσουν νομοσχέδια όπως αυτό για τη δευτεροβάθμια υγεία που έχει ξεσηκώσει τον υγειονομικό κόσμο. Για τον Περισσό, η απόρριψη των κυβερνητικών μέτρων που πλήττουν το εισόδημα, την εργασία και τα δικαιώματα είναι υπόθεση της πάλης του λαού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter