Ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα τα σχολεία παρά την έξαρση της γρίπης

Ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα τα σχολεία παρά την έξαρση της γρίπης

Συνεχίζει να κωφεύει το υπουργείο Παιδείας στις εκκλήσεις ειδικών για την ανάγκη υιοθέτησης έκτακτων μέτρων λόγω της έξαρσης της γρίπης και του κορονοϊού, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κοπτσή να διευκρινίζει στην ΕΡΤ ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα» και πως «δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων».

«Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας λειτουργεί «πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας έχει ορίσει ότι ο μαθητής που θα νοσήσει από γρίπη θα δικαιούται πέντε ημέρες αναρρωτική άδεια, η οποία θα χορηγείται με απλή βεβαίωση γιατρού, ακόμη και ιδιώτη.

«Καμπανάκι» από Καπραβέλο

Παράταση των σχολικών διακοπών για μία εβδομάδα προτείνει ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κοροναϊού και γρίπης στα παιδιά την περίοδο μετά τις γιορτές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος αναφέρει πως τα κρούσματα σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων θα έπρεπε να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα, αλλά τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα. «Μπορεί να δούμε παιδιά στις εντατικές», προειδοποιεί. «Στην Αγγλία τον Δεκέμβριο τα κρεβάτια είχαν καλυφθεί με περιστατικά ιογενείς λοιμώξεις και βρογχιολίτιδες. Η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στο στην Αθήνα. Πρέπει να σκεφτούμε τον παιδικό πληθυσμό, να τον προστατέψουμε» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. «Όλοι είχαν προβλέψει πως το κύμα το χειμωνιάτικο θα είναι τρομακτικό», λέει.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχούν οι γιατροί για την έξαρση της γρίπης – Καπραβέλος: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία» (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter