Ανοίγουν τη Δευτέρα τα πολυκαταστήματα – Τι θα ισχύει με το όριο των πελατών

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα πολυκαταστήματα – Τι θα ισχύει με το όριο των πελατών
Eμπορικά καταστήματα στην οδό Ερμού

Ρολά θα σηκώσουν τα εμπορικά κέντρα και τα μεγάλα πολυκαταστήματα την Δευτέρα σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

«Από τη Δευτέρα θα ανοίξουν και μεγάλα πολυκαταστήματα τα οποία λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο και δεν είναι είναι εμπορικά κέντρα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, επεσήμανε πως υπάρχουν αλλαγές ως προς τον αριθμό ατόμων που μπορούν να δεχτούν τα καταστήματα. «Φύγαμε από το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα. Πλέον υπάρχει ένα όριο που θα διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά. Δηλαδή έως 500 τετραγωνικά μέτρα ισχύει ο συντελεστής 1 ανά 25 τετραγωνικά αυτό θα δώσει την δυνατότητα και σε επιχειρήσεις με μεγάλους ενιαίους χώρους να μπορέσουν να λειτουργήσουν με μια βιωσιμότητα».

Πάντως σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Αθήνας, είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την εφαρμογή των click in shop και click away, τα μισά περίπου μαγαζιά στο κέντρο της πρωτεύουσας δεν άνοιξαν, ενώ η κίνηση υπήρξε υποτονική τόσο στα καταστήματα του κέντρου όπου παρατηρήθηκε κάποια μεγαλύτερη κίνηση όσο και στις γειτονιές, με αποτέλεσμα η πρώτη εβδομάδα επανεκκίνησης του λιανεμπορίου να κλείσει με πολύ χαμηλές εισπράξεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter