«Άνοιξε η όρεξη» του Άδωνη και θέλει να τ’ ανοίξει όλα

«Άνοιξε η όρεξη» του Άδωνη και θέλει να τ’ ανοίξει όλα

Και βέβαια όλοι θα θέλαμε να τ’ ανοίξουν όλα, η ζωή μας να ξαναπάρει «κανονικούς ρυθμούς» αν και δύσκολα θα γίνει αυτό αν υπολογίσεις πως και επιχειρήσεις έχουν κλείσει, και μισθοί έχουν παγώσει και κόσμος χάνει τις δουλειές του.

Μόνον που όσο και να το θέλουμε, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας έχουν τις προειδοποιήσεις των ειδικών και όσων γνωρίζουν κάτι παραπάνω.

Μιλάμε κυρίως για εκείνους που κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου φοβούμενοι για τέταρτο κύμα κορονοϊού από Σεπτέμβρη.

Από παντού έρχεται το μήνυμα: Με τον κορονοϊό δεν τελειώσαμε ακόμα.

Είτε λόγω μεταλλάξεων, είτε λόγω αδυναμίας των εθνικών συστημάτων υγείας, είτε λόγω έλλειψης εμβολίων για όλο τον κόσμο επί τον αριθμό των αναγκαίων δόσεων πάντα.

Αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων βρίσκεται σε άλλο αστερισμό.

Αφού παραδέχεται ότι κάθε μέτρο έχει και οικονομικό κόστος (λες και δεν το ξέραμε) δήλωσε σήμερα πως «αν η πανδημία ακολουθήσει έντονη πτωτική πορεία, την Παρασκεύη θα ζητήσουμε από την Επιτροπή το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, εάν πέσει η πανδημία θα τα ανοίξουμε όλα, όσα μπορούμε, πιο γρήγορα γιατί κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα είναι οικονομικό.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, όσο και να αυξηθεί, στους άνω των 100 ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά.

«Κάθε μέτρο που λαμβάνουμε κοστίζει χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός μας είπε πως επιθυμία του είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας ενώ ερωτηθείς για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων απάντησε χαρακτηριστικά ότι εάν κριθεί πως οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test, «δεν θα πούμε όχι εμείς».

Όπως είπε, δεν θα αργήσει πάρα πολύ η κατάργηση των περιορισμών της κυκλοφορίας μετά τις 12:30 ενώ για τα self test δήλωσε ότι θα συνεχιστούν μέχρι να αποκτηθεί η απαιτούμενη ανοσία στη χώρα.

Όλα ωραία λοιπόν για τον Άδωνη Γεωργιάδη, που προφανώς, η οικονομία ορίζει την ακολουθούμενη πολιτική και όχι η Υγεία…

Είναι βέβαια κοινό μυστικό πως η πορεία του τουρισμού φέτος θα ορίσει πολλά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη που θέλει διακαώς μια κάποια νίκη μετά τη δημοσκοπική κατάρρευση, τουλάχιστον σύμφωνα με το γνωστό Ευρωβαρόμετο…

Πέραν αυτού ωστόσο είναι και οι εκλογές που ίσως βρίσκονται στο πίσω μέρος του κεφαλιού του πολιτικού του προϊσταμένου: Να προλάβει να τις κάνει πριν την κατάρρευση.

«Ανοίξτε τα πάντα» είναι το νέο σύνθημα χωρίς να ακούν τις φωνές των ειδικών.

Διαβάστε επίσης: Ράπισμα για την κυβέρνηση η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter