Ανοιχτή Πόλη: Ανησυχία για την προοπτική του εμβληματικού Σταθμού Πελοποννήσου

Ανοιχτή Πόλη: Ανησυχία για την προοπτική του εμβληματικού Σταθμού Πελοποννήσου

Σε εκδήλωση για «Tο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του σταθμού Πελοποννήσου» συμμετείχε η Ανοιχτή Πόλη, με τον επικεφαλής της Νάσο Ηλιόπουλο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ) και διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Συλλόγου και της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, με πρωτοβουλία της Ανοιχτής Πόλης και της δημοτικής συμβούλου και μέλους του ΣΦΣ Μαίρης Βαβαγιάννη Μαυρή, και είχε στόχο να αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργεί στην περιοχή η εγκατάλειψη του Σταθμού Πελοπονννήσου, καθώς και να διερευνήσει τρόπους επίλυσης τους. Η Ανοιχτή Πόλη κατέθεσε πρόταση για συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου με τον Δήμο Αθηναίων στο συμβούλιο της 4ης δημοτικής Κοινότητας, η οποία υιοθετήθηκε με ενθουσιασμό από το σύνολο του κοινοτικού συμβουλίου.

Με δεδομένη την υψηλή αρχιτεκτονική αξία του κυρίως κτηρίου του σταθμού, τις ανάγκες των κατοίκων της 4ης κοινότητας για ελεύθερους χώρους και κτήρια, αλλά και την εν γένει επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής, η ανησυχία των Αθηναίων και ιδιαίτερα των κατοίκων της 4ης κοινότητας για τον Σταθμό Πελοποννήσου έχει αυξηθεί.

Πέρα από σημαντικό αρχιτεκτονικό μνημείο και τοπόσημο για την πόλη, ο Σταθμός προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για τη φιλοξενία λειτουργιών που χρειάζεται η περιοχή αλλά και για συνεργασίες της Κοινότητας με τον ΣΦΣ σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις. Στο παρακείμενο του σταθμού κτήριο στεγάζονται μάλιστα μία αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου φίλων του Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ) , αλλά και ο Τομέας Μοντελισμού του Συλλόγου που διαθέτει ένα εργαστήριο μοντελισμού καθώς και μία λειτουργική και εντυπωσιακή μακέτα.

Μυστικά & Documento

15/05/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter