«Ανοιχτή Πόλη» για παρακολούθηση Μπακογιάννη: Πλήγμα και κατά της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου Αθηναίων

«Ανοιχτή Πόλη» για παρακολούθηση Μπακογιάννη: Πλήγμα και κατά της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου Αθηναίων

Ως το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων έφτασαν οι αποκαλύψεις του «Documento» για την παρακολούθηση των τηλεφώνων της οικογένειας Μπακογιάννη (Ντόρα, Κώστας, Αλεξία) µέσω του συστήµατος Predator.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας για το 2023, η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», έκανε παρέμβαση εκτός ημερησίας διάταξης, με βάση δημοσιεύματα, εστιάζοντας στο ζήτημα της   παρακολούθησης μέσω του λογισμικού predator του τηλεφώνου του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Όπως επισημαίνει η «Ανοιχτή Πόλη», δεν πρόκειται για προσωπικό ζήτημα του δημάρχου αλλά για ζήτημα συλλογικής λειτουργίας και αξιοπρέπειας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η «Ανοιχτή Πόλη» εξηγεί ότι μεταξύ άλλων θέτει το ζήτημα γιατί μαζί με τον Δήμαρχο, εκτέθηκαν στην παρακολούθηση των συνομιλιών τους, και όλοι όσοι και όσες επικοινωνούν μαζί του στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών καθηκόντων τους. Μάλιστα, κρίνει ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει  να τοποθετηθεί απέναντι «σε μια ανωμαλία που επαναφέρει πρακτικές ενός σκοτεινού παρελθόντος», όταν ευδοκιμούσε ο στιγματισμός του πολιτικού αντιπάλου ως εθνικά επικίνδυνου, και που αγγίζει πια την καρδιά του Δήμου Αθηναίων, απειλώντας τις δημοκρατικές λειτουργίες του.

Στην παρέμβασή της, τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, η «Ανοιχτή Πόλη» επεσήμανε τα εξής:

«Τα “ρυπαρά δίκτυα” των παρακολουθήσεων έχουν απλώσει τις κεραίες τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα, και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Όπως φαίνεται, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης έπεσε και αυτός θύμα του Predator και της ανεξέλεγκτης δράσης της πρωθυπουργικής Ε.Υ.Π. Δεν πρόκειται για προσωπικό ζήτημα του δημάρχου, αλλά για ζήτημα συλλογικής λειτουργίας και αξιοπρέπειας του Δημοτικού Συμβουλίου. Μαζί με τον Δήμαρχο, εκτεθήκαμε στην παρακολούθηση των συνομιλιών μας, και όλοι όσοι και όσες επικοινωνούμε μαζί του στα πλαίσια των αυτοδιοικητικών καθηκόντων μας.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την τακτική του στρουθοκαμηλισμού και παριστάνει ότι το ζήτημα των υποκλοπών είναι έλασσον. Το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει όμως να τοποθετηθεί απέναντι σε μια ανωμαλία που επαναφέρει πρακτικές ενός σκοτεινού παρελθόντος, τότε που ευδοκιμούσε ο στιγματισμός του πολιτικού αντιπάλου ως εθνικά επικίνδυνου, και που αγγίζει πια την καρδιά του Δήμου Αθηναίων, απειλώντας τις δημοκρατικές λειτουργίες του».

Διαβάστε επίσης:

Υπό παρακολούθηση Ντόρα, Κώστας και Αλεξία Μπακογιάννη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter