Ανοιχτή Πόλη: Η επιδείνωση της σχολικής καθημερινότητας δεν είναι απάντηση στην ενεργειακή ακρίβεια

Ανοιχτή Πόλη: Η επιδείνωση της σχολικής καθημερινότητας δεν είναι απάντηση στην ενεργειακή ακρίβεια

Οι σχολικές επιτροπές κάνουν έκκληση στο υπουργείο Εσωτερικών καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας επιχορήγησης των σχολείων δίνεται πλέον για ρεύμα και θέρμανση. Παρ’ολα αυτά ο κίνδυνος για κρύες αίθουσες παραμένει.

Την Τετάρτη, συνεδρίασε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, με βασικό θέμα συζήτησης την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία. Η πρόταση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής ήταν να περιοριστεί η χρήση της θέρμανσης και του φωτισμού. Εν είδη νουθεσίας, προτάθηκε οι διευθυντές να αναλάβουν ευθύνη για τη μείωση της κατανάλωσης και τα παιδιά να μάθουν να κάνουν οικονομία, αναφέρει η δημοτική παράταξη, Ανοιχτή Πόλη.

Όμως, σύμφωνα με την παράταξη, το ζήτημα δεν πρέπει να είναι η χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά η άμεση φροντίδα του Δήμου Αθηναίων για  αντικατάσταση των ενεργοβόρων υποδομών των σχολείων, όπως άλλωστε επιβάλλεται και από την κλιματική κρίση.

Ο μεγαλύτερος Δήμος της Αθήνας, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και κρατικής υποχρηματοδότησης της Παιδείας οφείλει να αναλάβει δράση. Διαφορετικά, τα σχολικά κτίρια του Δήμου με την πληθώρα προβλημάτων, θα εξαθλιωθούν κι άλλο, καταγγέλλει η Ανοιχτή Πόλη. Και με τις κατασταλτικές προτάσεις των σχολικών επιτροπών προς τα σχολεία, γίνονται εκπτώσεις στην εκπαίδευση αντί να δρομολογηθούν ουσιαστικές παρεμβάσεις, τονίζει.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η Ανοιχτή Πόλη, μόνο σε τρία σχολεία της πόλης έχει ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση, κι αυτό με πρωτοβουλία προηγούμενης δημοτικής αρχής και όχι με τη Δημαρχία Μπακογιάννη.

Διαβάστε επίσης

Τα δημόσια σχολεία παγώνουν – Μαύρη τρύπα στις επιχορηγήσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter