ΑΝΤ1 κατά Μητσοτάκη και Καραμανλή για τα προβλήματα στο ΟΑΚΑ – Αποκαλυπτικό έγγραφο (Video)

ΑΝΤ1 κατά Μητσοτάκη και Καραμανλή για τα προβλήματα στο ΟΑΚΑ – Αποκαλυπτικό έγγραφο (Video)

Προ των ευθυνών της φέρνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο ΑΝΤ1, με αποκαλυπτικό έγγραφο που παρουσίασε στην εκπομπή «Το πρωϊνό» σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα στο ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα, το κανάλι του Αμαρουσίου, αποκαλύπτει ότι τρία χρόνια γνώριζε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, για την επικινδυνότητα των υποδομών του ΟΑΚΑ, χωρίς ωστόσο να προβεί στην παραμικρή ενέργεια προς αποκατάσταση και συντήρηση της στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα, την ώρα που όλα αυτά τα χρόνια διοργανώθηκαν κανονικά συναυλίες και αγώνες με χιλιάδες κόσμο.

Ειδικότερα, από τις 22 Σεπτεμβρίου του 2020 γνώριζαν για τα προβλήματα στο ΟΑΚΑ, με έγγραφο που παρέμενε -όπως φαίνεται- στα συρτάρια του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την κατάληξη της μελέτης.

Υπενθυμίζεται ότι αποκαλυπτικό ρεπορτάζ-αυτοψία είχε κάνει το Documento στους χώρους των εγκαταστάσεων, τον περασμένο Απρίλιο με περιγραφές, φωτογραφίες, αποκαλύψεις για την σαπίλα κι εγκατάλειψη των χρυσοπληρωμένων εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, στο αποκαλυπτικό έγγραφο που έφερε στο φως ο ΑΝΤ1, αναγράφεται χαρακτηριστικά στις παραγράφους 3 και 4 ότι:

«Ο όγκος και η φύση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την αναγνώριση των εγκαταστάσεων ήταν μεγαλύτερα του αναμενόμενου και αφορούσαν πλήθος διαφορετικών και ετερόκλητων κατηγοριών (στατικά, οικοδομικά, ηλεκτρομηχανολογικά κλπ.).

Στα πλαίσια της παραγράφου 6.12 του άρθρου 2 της Σύμβασης εντοπίστηκαν προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και ιδιαίτερης διαχείρισης, για τα οποία ο Σύμβουλος θα συγκεντρώσει τα απαραίτητα υποστηρικτικά στοιχεία και θα συνδράμει στην αντιμετώπισή τους.»

Το αποκαλυπτικό έγγραφο:

Διαβάστε επίσης: Εγκατάλειψη και σαπίλα στο «ΟΑΚΑ 2.0»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter