Αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη: Έχασε τον δρόμο για τη Βουλή ο Παναγόπουλος;

Αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη: Έχασε τον δρόμο για τη Βουλή ο Παναγόπουλος;

Απείχε από την ακρόαση των συναρμόδιων φορέων στη Βουλή για το αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη ο επί 17 χρόνια πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, στέλνοντας στην Επιτροπή του Κοινοβουλίου έναν αναπληρωτή γραμματέα!

Αντί να παρουσιαστεί στην Επιτροπή, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επέλεξε τη βολική οδό της απουσίας, με τη Συνομοσπονδία να εκπροσωπείται από τον αναπληρωτή γραμματέα Οικονομικού, Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, ο οποίος δεν έκανε τη στοιχειώδη διευκρίνιση ότι η Συνομοσπονδία ζητά την απόσυρση όλων των εργοδοτικών διατάξεων που προστέθηκαν στις προβλέψεις της ευρωπαϊκής οδηγίας, καταστρατηγώντας το εργατικό δίκαιο.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής γραμματέας παρέθεσε σε καταιγιστικό ρυθμό τεχνικές παρεμβάσεις και προτάσεις βελτίωσης του νομοσχεδίου, ζητώντας την απόσυρση μόλις δύο άρθρων. Ως εκ τούτου, η απουσία του κ. Παναγόπουλου σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του κ. Καραγεωργόπουλου εκτός από ερωτήματα γεννούν και υποψίες.

Άραγε, ποια ανάγκη κράτησε τον κ. Παναγόπουλο μακριά από τη συνεδρίαση του αντεργατικού σχεδίου νόμου; Γιατί δεν έκρινε σκόπιμο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων που απειλούνται; Ποιο απρόσμενο γεγονός στάθηκε η αιτία για να απουσιάσει από μία συζήτηση που οι εργοδοτικοί φορείς -με πρώτο και καλύτερο τον ΣΕΒ- εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου;

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η εξήγηση επί της απουσίας του κ. Παναγόπουλου από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι μόλις στις 29 Αυγούστου η ΓΣΕΕ χαρακτήρισε «έκτρωμα» το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου.

Δείτε επίσης: Προκαλεί ο Γεωργιάδης για το αντεργατικό: «Είναι υπέρ των εργαζομένων το νομοσχέδιο και γι΄ αυτό δεν ξεσηκώνονται»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter