Προκαλεί ο Γεωργιάδης για το αντεργατικό: «Είναι υπέρ των εργαζομένων το νομοσχέδιο και γι΄ αυτό δεν ξεσηκώνονται»

Προκαλεί ο Γεωργιάδης για το αντεργατικό: «Είναι υπέρ των εργαζομένων το νομοσχέδιο και γι΄ αυτό δεν ξεσηκώνονται»

Την ώρα που το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel έχει προκαλέσει κοινωνικό σοκ λόγω της επιτελικής ανικανότητας στη διαχείριση των πλημμυρών μετά τις εξίσου φονικές πυρκαγιές, ο Άδωνης Γεωργιάδης εμφανίστηκε στη Βουλή με την προκλητική αλαζονεία που τον χαρακτηρίζει, φτάνοντας στο σημείο να περιγράφει το σχέδιο νόμου που φέρνει τα πάνω – κάτω στο εργατικό δίκαιο ως φιλεργατικό.

«Είναι πάρα πολύ υπέρ των εργαζομένων το νομοσχέδιο» ισχυρίστηκε ο υπουργός Εργασίας, αποδεικνύοντας πως για άλλη μια φορά πως είναι μετρ στον συλλογικό εμπαιγμό. Μάλιστα, σε αυτή την τραγική συγκυρία για τη χώρα, πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι δεν εξεγείρονται εργαζόμενοι και το υποστηρίζουν, πάει να πει ότι η άποψη μου είναι η ορθή».

Αποκάλεσε δε τους ειδικούς αγορητές των ακροδεξιών κομμάτων «κομμουνιστές» επειδή άσκησαν κριτική στο νομοσχέδιο και έβαλλε κατά των δημοσιογράφων που στηλιτεύουν τις προβλέψει του νομοσχεδίου επειδή -κατά τα λεγόμενά του- ασκούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα σε περισσότερα από ένα ΜΜΕ. «Οι πρώτοι υποκριτές είναι αυτοί που γράφουν τα άρθρα», ήταν τα λόγια του.

Ως προς τις διατάξεις για την εξαήμερη εργασία, τις κατά παραγγελία συμβάσεις και τη δουλειά σε δυο εργοδότες για 13 ώρες την ημέρα, αντέτεινε στην κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης πως λύνονται «πράγματα που ισχύουν στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και τα οποία γίνονταν παράνομα», φέρνοντας παραδείγματα για «εξτραδάκια» που δίνονται «μαύρα» και τώρα θα γίνουν «λευκά».

Επανέλαβε δε ότι η εργασία σε δύο εργοδότες ενισχύει την διαπραγματευτική θέση του εργαζόμενου και κάνει τον εργοδότη πιο προσεκτικό ως προς τη συμπεριφορά του «διότι ο εργαζόμενος έχει ανοίξει κι άλλη πόρτα».

Για το άρθρο που πριμοδοτεί την απεργοσπασία και ποινικοποιεί την απεργιακή κινητοποίηση, ισχυρίστηκε πως «κατοχυρώνει το δικαίωμα στην εργασία και όχι στην απεργία. Όποιος κλείνει την είσοδο, θα πηγαίνει αυτόφωρο και στον εισαγγελέα».

Διαβάστε σχετικά: Βουλή: Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου

Βουλή: Απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter