Βουλή: Απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Βουλή: Απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Ευθύς εξ αρχής οι εισηγητές των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, Γιώργος Γαβρήλος και Χρήστος Κατσώτης αντίστοιχα, αιτήθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου, το οποίο θεσπίζει εξαήμερη εργασία, συμβάσεις μηδενικών ωρών, εργασίας σε δύο εργοδότες έως 13 ώρες την ημέρα και πριμοδοτεί την απεργοσπασία με ποινικοποίηση της απεργιακής παρέμβασης.

«Πέρα από 3-4 άρθρα που αναφέρονται στην ευρωπαϊκή οδηγία, τα υπόλοιπα 30 αποτελούν νέο εργατικό δίκαιο» είπε ο κ. Γαβρήλος, ζητώντας ψήφιση μόνο των άρθρων της ευρωπαϊκής οδηγίας και περισσότερη κοινωνική διαβούλευση για τα υπόλοιπα, τα οποία αποτελούν προϊόν κυβερνητικής βούλησης.

Παράλληλα, ο κ. Κατσώτης σχολίασε δηκτικά: «Εμείς ζητάμε να μη ξανάρθει γιατί τους… ζορίζετε τους εργοδότες και θα χάσουμε την επενδυτική βαθμίδα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Άδωνης Γεωργιάδης, απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες το αίτημα, προφασιζόμενος ότι εάν δεν ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο, τότε η χώρα θα οδηγηθεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Κλείνοντας την παρέμβασή του επί των διαδικαστικών θεμάτων, υποστήριξε πως η διαβούλευση διήρκεσε 19 μέρες τη στιγμή που απαιτούνται μόλις οχτώ.

Διαβάστε σχετικά: Στη Βουλή κατατέθηκε το αντεργατικό νομοσχέδιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter