Δημήτρης Παπανικολάου: Απέρριπταν την κόρη μου σε σχολεία λόγω αυτισμού (Video)

Δημήτρης Παπανικολάου: Απέρριπταν την κόρη μου σε σχολεία λόγω αυτισμού (Video)

Ο πρώην μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, με αφορμή το βιβλίο του «11:11 όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι», μίλησε για τον αυτισμό και το bullying που δεχόταν η κόρη του, όταν ήταν μαθήτρια, επειδή βρίσκεται στο φάσμα.

Μιλώντας στον Alpha, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, ο Δημήτρης Παπανικολάου -μεταξύ άλλων- περιέγραψε τις συμπεριφορές που υπήρξαν απέναντί στην κόρη του, Άρια, μέσα στη σχολική κοινότητα και την απομόνωση που ένιωθε αποκαλύπτοντας πως και ο ίδιος έχει στοιχεία της νευροαναπτυξιακής διαταραχής Άσπεργκερ.

«O αυτισμός λέγεται αόρατη αναπηρία, δεν φαίνεται κάτι οπτικά και αυτό κρύβει και παγίδες. Εγώ ξεκίνησα όλη αυτή την καμπάνια λόγω της κόρης μου, της Άριας που είναι στο φάσμα του αυτισμού, διαγνωσμένη από τρεισήμισι ετών και τώρα κοντεύει τα 18. Υπήρχαν πάρα πολύ άσχημες συμπεριφορές απέναντι της. Σε σχολεία με το bullying, στο tiktok με τη λέξη αυτιστικός, αποκλεισμοί, διωξίματα και απομόνωση», είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Ακόμα και τα ίδια τα σχολεία δεν την δέχονταν… Επειδή είχαμε πάρα πολλές απορρίψεις, κάποια στιγμή πάμε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Πηγαίνοντας εγώ και οι γυναίκα μου για να στηρίξουμε το παιδί, γιατί αν δεν είμαστε εμείς καλά δεν μπορεί να είναι και κανένας γύρω μας, ο γιατρός είπε στη σύζυγο μου “μην παρεξηγείς τον Δημήτρη, έχει στοιχεία Άσπεγκερ”. Το Άσπεγκερ είναι η υψηλότερη, ή ηπιότερη αν θέλετε, μορφή αυτισμού», εξομολογήθηκε. «Την έχουν ο Έλον Μασκ, ο Αϊνστάιν, ο Νεύτωνας κι εγώ!» συμπλήρωσε με χιούμορ.

«Το αθλητικό βιογραφικό μου γράφει Κύπελλα, διακρίσεις. Τα χάρισα σε δημοπρασίες γιατί τελικά Κύπελλο είναι να βοηθάς τους άλλους ανθρώπους να πιάνουν. Δεν μπορώ να είμαι περήφανος επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα. Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας αποκάλυψε ότι ο τίτλος του βιβλίου 11:11 προήλθε από τους αριθμούς που έβλεπαν με τη γυναίκα του συνέχεια μπροστά τους μετά τη διάγνωση της κόρης τους. «Παρότι προσπαθήσαμε να μην τρελαθούμε ότι μας μιλάει το σύμπαν», είπε.

«Ένα βράδυ που ήμασταν χάλια με τη γυναίκα μου και το παιδί μου, εμφανίστηκαν αυτοί οι αριθμοί στο κινητό και άρχισα να τους μελετώ και σημαίνουν όλοι μοναδικοί και όλοι ίσοι. Αυτοί οι αριθμοί με κινητοποίησαν» επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:Κόκκινα πασχαλινά αυγά: Πώς θα τα βάψετε με φυσικό τρόπο (Video)

Μαρία Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη (Video)

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Μιχαλολιάκος – Αντίθετος ο εισαγγελέας

Μποναμάς από ΟΣΕ σε «ημετέρους» αντί για τηλεδιοίκηση – €2 εκατ. για drones φύλαξης, χωρίς να επενδύουν σε πραγματικές υποδομές

Greek Mafia: Αυτοί είναι οι 8 συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα – Τα δεδομένα για την έξοδο και την επιστροφή των εκδρομέων (LIVE)

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος στο Documento: «Θέατρο θαυµάτων το Συµβούλιο της Φυλακής»

Κωνσταντινούπολη: Δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και εκατοντάδες συλλήψεις στην πορεία για την Πρωτομαγιά (Photos

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter