Le Figaro: «Η Ευρώπη επανεξοπλίζεται μπροστά στις νέες απειλές»

Le Figaro: «Η Ευρώπη επανεξοπλίζεται μπροστά στις νέες απειλές»
Ένας άνδρας περπατάει μπροστά από μια έκθεση στρατιωτικών αφισών με την ονομασία "Φέρνουμε την Ειρήνη" που είναι αφιερωμένη στη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, Παρασκευή 5 Απριλίου 2024. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η Ευρώπη επανεξοπλίζεται μπροστά στις νέες απειλές». Ενώ η Ρωσία συνεχίζει την επιθετικότητά της και μια πιθανή εκλογή Τραμπ θα προανήγγειλε την επιστροφή του αμερικανικού απομονωτισμού, οι στρατιωτικές δαπάνες των χωρών της ΕΕ έχουν σχεδόν όλες αυξηθεί. Στη Liberation διαβάζουμε: «Στο Λονδίνο, ο Σαντίκ Καν προς μια ιστορική τρίτη θητεία». Ο δήμαρχος του Λονδίνου που εξελέγη το 2016 και στη συνέχεια επανεξελέγη το 2021, αποτελεί φαβορί στις δημοσκοπήσεις.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Παρέμβαση της αστυνομίας στις διαδηλώσεις των φοιτητών στις ΗΠΑ». Οι συγκρούσεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ εξαπλώνονται και κλιμακώνονται όλο και περισσότερο. Η Tagesspiegel αναφέρει: «O Τραμπ ανέλυσε το πρόγραμμά του, αν κερδίσει τις εκλογές». Αν κερδίσει τις εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να απελάσει εκατομμύρια ανθρώπους, να περιορίσει την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος και να υπερασπιστεί μόνο τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Oι συγκρούσεις στις πανεπιστημιουπόλεις γίνονται πιο έντονες». Οι συγκρούσεις κλιμακώνονται στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα καθώς οι αρχές επιβολής του νόμου πραγματοποιούν μαζικές συλλήψεις. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο Μπλίνκεν συνάντησε τις οικογένειες των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα». «Υπάρχει μια πολύ ισχυρή πρόταση στο τραπέζι αυτή τη στιγμή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Εκατοντάδες φοιτητές συνελήφθησαν στις ΗΠΑ σε διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα». Εκατοντάδες φοιτητές έχουν συλληφθεί σε πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση βίας για να διαλύσει τις κατασκηνώσεις. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε: «Η Η Ιρλανδία θα στείλει αστυνομία στα σύνορα καθώς μεγαλώνει η διαμάχη με το Ηνωμένο Βασίλειο για τους μετανάστες». Το σχέδιο της Ιρλανδίας να στείλει αστυνομικούς στα σύνορα για να εμποδίσουν την είσοδο μεταναστών μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου «Ρουάντα» στη Βρετανία, πυροδότησε έντονη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Η 16χρονη Νίκα Σακαράμι σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν». Ο θάνατος της Νίκα Σακαράμι το 2022 είχε συγκλονίσει το Ιράν, λίγο μετά τη δολοφονία της Μάχσα Αμίνι.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Ρωσία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βόμβες διασποράς μακριά από το μέτωπο». Η Ρωσία επιτέθηκε για πρώτη φορά σε πόλη της Ουκρανίας μακριά από το μέτωπο της μάχης με βόμβες διασποράς.

Διαβάστε επίσης:


LIVE: Εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στο UCLA παρά τον αστυνομικό κλοιό – «Δεν φεύγουμε – Δεν μας τρομάζετε»


ΗΠΑ: Χαρούμενος ο Τραμπ που είδε τους αστυνομικούς να μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια


ΗΠΑ: Μετά το κύμα διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων η Ουάσιγκτον διευρύνει τον ορισμό του «αντισημιτισμού»


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter