Η Ε.Ε. ερευνά 20 αεροπορικές εταιρείες για «ψευδή οικολογική ταυτότητα»

Η Ε.Ε. ερευνά 20 αεροπορικές εταιρείες για «ψευδή οικολογική ταυτότητα»

Η Air France, ο ολλανδικός βραχίονάς της KLM και η Brussels Airlines που ανήκει στη Lufthansa, είναι μεταξύ των 20 αεροπορικών εταιριών που ερευνώνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ενδεχόμενες παραπλανητικές πρακτικές “πράσινου ξεπλύματος” (προβολή ψευδοοικολογικής ταυτότητας — greenwashing), δήλωσαν οι αεροπορικές εταιρίες στο Reuters, επιβεβαιώνοντας μια έρευνα του βελγικού δικτύου RTBF.

Η ΕΕ ανέφερε πως οι αεροπορικές εταιρίες πρέπει να καταστήσουν σαφές σε ποιο βαθμό οι ισχυρισμοί τους ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούνται από μία πτήση μπορούν να αντισταθμιστούν από κλιματικά σχέδια ή μέσω της χρήσης βιώσιμων καυσίμων, μπορούν να τεκμηριωθούν με βάση αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία.

“Η Air France επιβεβαιώνει ότι έλαβε επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εταιρία εξετάζει τώρα το περιεχόμενό της και θα μελετήσει τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Ο Όμιλος Lufthansa ανέφερε σε μία δήλωση πως φυσικά και ασχολείται με κάθε καταγγελία που λαμβάνει και πως την εξετάζει προσεκτικά.

Εκπρόσωπος για την KLM είπε πως ο ολλανδικός βραχίονας του ομίλου αεροπορικών εταιριών Air France-KLM έχει λάβει επίσης επιστολή από την Επιτροπή.

Ο βιομηχανικός όμιλος Airlines for Europe (A4E) ανέφερε σε μία δήλωση πως αναγνωρίζει πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη σαφών πληροφοριών σχετικά με τη βιωσιμότητα, όμως είπε πως οι ισχύοντες κανονισμοί στην ΕΕ “διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των χωρών και εξακολουθούν να εξελίσσονται”.

Δεν είναι σαφές ποιες άλλες εταιρίες είναι υπό έρευνα. Η ΕΕ δήλωσε πως δεν θα δημοσιοποιήσει τις επωνυμίες των εταιριών όσο αυτές βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο της έρευνας.

Διαβάστε επίσης:


DW: Αντέχει οικονομικά η ΕΕ νέα διεύρυνση προς τα ανατολικά;


ΗΠΑ: Τα ΜΑΤ κατά των φιλοπαλαιστινίων φοιτητών και στο Λος Άντζελες – «Φεύγετε ή συλλαμβάνεστε»


ΗΠΑ: Χαρούμενος ο Τραμπ που είδε τους αστυνομικούς να μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο Καλούμπια


ΗΠΑ: Αστυνομική καταστολή και εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών στα πανεπιστήμια (Videos)


ΗΠΑ: Μετά το κύμα διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων η Ουάσιγκτον διευρύνει τον ορισμό του «αντισημιτισμού»


Κωνσταντινούπολη: Δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και εκατοντάδες συλλήψεις στην πορεία για την Πρωτομαγιά (Photos)


ΗΠΑ: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο


Η Γάζα το νέο Βιετνάμ για τους Αμερικανούς φοιτητές


 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter