Άντι Γουόρχολ: Πωλούνται σπάνια έργα του σε δημοπρασία

Άντι Γουόρχολ: Πωλούνται σπάνια έργα του σε δημοπρασία

Έργα με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, τον Σούπερμαν, δημιουργίες των Ρασίντ Τζόνοσον είναι μόνο κάποια από τα έργα του Άντι Γουόρχολ που θα δημοπρατηθούν στο Λονδίνο από τον οίκο Phillips.

Τα έργα προέρχονται από το αρχείο του Γιοργκ Σέλμαν (Archive of Edition Schellmann) ο οποίος συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20υ αιώνα μέσω της Schellmann Art.

Τα έργα που θα δημοπρατηθούν ανήκουν στη συλλογή του Γουόρχολ από τη σειρά με γυναίκες της μοναρχίας και από το αφιέρωμα στον Σούπερμαν που αντικατοπτρίζει την παιδική του σχέση με τον υπερήρωα, αλλά και ένα πορτρέτο του Μικ Τζάγκερ.

Ποιος ήταν ο Άντι Γουόρχολ

Ο Γουόρχολ γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια το 1928. Οι γονείς του ήταν μετανάστες από τη Σλοβακία με τη μητέρα του να τον μυεί στο σχέδιο όταν ήταν κλινήρης από παιδική ασθένεια σε ηλικία οκτώ ετών. Ως παιδί, υπέφερε από μια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ακούσιες κινήσεις

Υπήρξε πρωτοπόρος της pop art και της underground της δεκαετίας του 1960. Δημιουργός του «The Factory» τον ανακάλυψε ο Αλέξανδρος Ιόλας στο κατάστημα παπουτσιών που εργαζόταν.

Οι προσωπογραφίες του με είδωλα της εποχής πωλούνται πανάκριβα. Από την Μέριλιν Μονρό και τον Κέννεντυ έως τις κονσέρβες της σούπας Campbell η τέχνη υποκλινόταν μπροστά του.

Ο Γουόρχολ θεωρούνταν queer είδωλο, καθώς έζησε ανοιχτά ως ομοφυλόφιλος σε μια εποχή που κανείς δεν μιλούσε ανοιχτά για αυτά τα ζητήματα.

Διαβάστε επίσης:

Οταν ο Γουόρχολ γίνεται απλά Αντι

Σε δημοπρασία πορτρέτο του Μάο από τον Άντι Γουόρχολ (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter