Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης για τον πρώτο γάμο ομόφυλων: Μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή

Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης για τον πρώτο γάμο ομόφυλων: Μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή

Μετά την ψήφιση του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο πρώτος γάμος θα λάβει χώρα ιδιαίτερα σύντομα και μάλιστα στον Δήμο Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή-δικαίωση για τους ανθρώπους που εδώ και χρόνια δεν αντιμετωπίζονταν ισότιμα από την Πολιτεία σε σχέση με τα υπόλοιπα ζευγάρια. Το documentonews επικοινώνησε με τη Δημοτική Αρχή της πόλης και εκ μέρους της μίλησε ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Νεολαίας με αρμοδιότητα του πολιτικούς γάμους.

«Οι δύο άνθρωποι που θα παντρευτούν είναι δημότες και συμπολίτες μας στη Ν. Σμύρνη. Ήρθε στην υπηρεσία ο ένας εξ αυτών, ρώτησε ποιες είναι οι διαδικασίες και απαντήσαμε πως πρώτα πρέπει να ψηφιστεί πράγμα που έγινε και μετά θα έπρεπε να προβούν στην αναγγελία του γάμου στην εφημερίδα. Μετά την έκδοση του ΦΕΚ η διαδικασία είναι η γνωστή και προβλεπόμενη για κάθε πολιτικό γάμο.

Ως παράταξη «Ποιότητα Ζώης» και Δημοτική Αρχή θεωρούμε πως είναι μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή, γιατί αποκαθίσταται ένα νομικό κενό που υπήρχε στο Σύνταγμα και οδηγούσε στη μη ισότιμη αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας. Με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση υπάρχει η απαιτούμενη και αναγκαία ισότητα. Για εμάς είναι πολύ θετικό».

Ο γάμος θα τελεστεί στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης.

Διαβάστε επίσης: Προσπάθεια πολιτικής υποβάθμισης του Αντώνη Σαμαρά από το Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter