Προσπάθεια πολιτικής υποβάθμισης του Αντώνη Σαμαρά από το Μαξίμου

Προσπάθεια πολιτικής υποβάθμισης του Αντώνη Σαμαρά από το Μαξίμου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Την Πέμπτη φάνηκε με τον πιο βροντερό τρόπο, ότι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας «συνυπάρχουν» δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια, με άλλες πολιτικές προτεραιότητες και αξιακές κατευθύνσεις. Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ήρθε να επιβεβαιώσει όλες τις παρασκηνιακές συζητήσεις, ότι στη γαλάζια παράταξη ζουν «δύο ψυχές σε ένα σώμα».

Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε αιχμές για την κυβέρνηση λέγοντας ότι επειδή «νιώθει ότι δεν απειλείται λόγω της έλλειψης αντιπολίτευσης», αποκτά «υπερβολική αυτοπεποίθηση που μπορεί να την οδηγήσει στο να αποκοπεί από την κοινωνία».

Από την άλλη το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου, είναι ότι η «ΝΔ δεν πήγε στο 18% με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την περίοδο που ο Σαμαράς ηγούνταν στο κόμμα.

«Ουδέν σχόλιο» και απομόνωση

Ενδεικτικό για το τεταμένο κλίμα είναι ότι μετά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, πηγές του Μαξίμου ανέφεραν «ουδέν σχόλιο». Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, η γραμμή του Μαξίμου, ήταν να αδειάσει η αίθουσα από γαλάζιους βουλευτές.

Σήμερα σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν είναι σωστό να κάνουμε ένα σχόλιο, σε μία ομιλία ενός πρώην πρωθυπουργού, είναι απόψεις που έχει διατυπώσεις πολλές φορές. Δεν θεωρώ ότι δημιουργεί πρόβλημα η ομιλία Σαμαρά, διότι είναι κάτι που είχε προαναγγείλει».

Μάλιστα, απάντησε και στην κριτική του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αμφισβήτησε ότι υπήρχε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας η ισότητα στον πολιτικό γάμο. Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του, το έχει αναφέρει ρητώς, ισότητα στον γάμο».

Επίσης, σε ότι αφορά αυτούς που ψήφισαν όχι είπε ότι δεν θεωρεί ότι είναι σε μία ομάδα. «Σε καμία περίπτωση δεν το βλέπω σαν ομάδα Σαμαρά και υποτιμάει την κρίση των βουλευτών αυτό», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε σχετική ερώτηση.

Η προσπάθεια να αποκοπεί η στάση των βουλευτών από οποιαδήποτε επιρροή του Αντώνη Σαμαρά, έχει σαν στόχευση την απομόνωση του πρώην πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης: Γάμος ομοφύλων: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει αλλά το οφείλει στην υπεύθυνη Αντιπολίτευση!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter