Αντιδρά το Κρεμλίνο για το διάγγελμα Μπάιντεν – «Απαράδεκτη η σύγκριση με τη Χαμάς»

Αντιδρά το Κρεμλίνο για το διάγγελμα Μπάιντεν – «Απαράδεκτη η σύγκριση με τη Χαμάς»

Ιδιαίτερα ενοχλημένη εμφανίστηκε η ρωσική ηγεσία από την σύγκριση μεταξύ Χαμάς και Ρωσίας που έκανε στην ομιλία του ο Τζο Μπάιντεν μετά την επίσκεψη στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, το ρητορικό τέχνασμα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο διάγγελμα του και το οποίο συνέκρινε την Ρωσία με την Χαμάς υποστηρίζοντας πως και οι δύο προσπαθούν να καταστρέψουν δύο γειτονικές τους δημοκρατίες, είναι «απαράδεκτο».

Διαβάστε επίσης: Διάγγελμα Μπάιντεν κατά Χαμάς και Πούτιν – «Μοιράζονται κοινούς στόχους – Δεν θα αφήσουμε τους τυράννους να νικήσουν»

Ο Ντιμίτρι Πεσκόφ στην σχετική επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων υποστήριξε επίσης ότι η περίοδος αυτή είναι πιθανόν μια επικίνδυνη στιγμή για την διεθνή ατζέντα, και ότι ο κίνδυνος που διατρέχουν οι Ρώσοι πολίτες θα αυξηθεί εκθετικά όταν το Ισραήλ ξεκινήσει την αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση του στην προσπάθεια του να εξαλείψει την Χαμάς από την Γάζα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος Πεσκόφ αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις σχετικά με το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ρωσία στην Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Παλαιστινιακό που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο στο Κάιρο. Έδωσε βέβαια ένα στοιχείο αφού υποστήριξε ότι η ερώτηση αυτή αφορά το υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει περιορισμένες επιλογές όσον αφορά στις διεθνείς μετακινήσεις που μπορεί να κάνει δεδομένου του γεγονότος ότι εκκρεμεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης μετά τις διώξεις για εγκλήματα πολέμου που του έχει ασκήσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Παράλληλα με την παραπάνω ενόχληση από πλευράς Κρεμλίνου, η ρωσική κυβέρνηση, επέκρινε περαιτέρω την αμερικανική πολιτική στο θέμα του Παλαιστινιακού, αφού η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε με αναρτήσεις της στο Telegram πως: «Το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με το οποίο χαρακτήρισε την αμερικανική υποστήριξη προς την Ουκρανία και το Ισραήλ «επένδυση» αποδεικνύει ότι η Ουάσιγκτον επωφελείται από πολέμους αντιπροσώπων παρά από μάχες για ιδέες». Επιπλέον η κυρία Ζαχάροβα υπογράμμισε ότι: «Οι πόλεμοι ήταν παραδοσιακά «έξυπνες επενδύσεις» για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δεν λάμβαναν χώρα σε αμερικανικό έδαφος και οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για το κόστος που βαραίνει άλλους»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter