Αντιμέτωποι με 10 χρόνια κάθειρξη Ρουμπάτης – Δραβίλλας; Έτσι λέει η Μπακογιάννη

Αντιμέτωποι με 10 χρόνια κάθειρξη Ρουμπάτης – Δραβίλλας; Έτσι λέει η Μπακογιάννη

«Υπάρχουν προβλήματα όμως στο να βγουν όλα γιατί αυτός ο οποίος θα τα πει, πάει για κακούργημα. Διότι αν παραβιαστεί το απόρρητο, αυτοί οι άνθρωποι που έχουν διοικήσει την ΕΥΠ θα πάνε 10 χρόνια φυλακή. Κι όπως καταλαβαίνετε δεν βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει 10 χρόνια φυλακή» δήλωσε την Τρίτη στην ΕΡΤ η Ντόρα Μπακογιάννη, δίνοντας γραμμή για να μη «σπάσει» η «ομερτά» γύρω από τις παρακολουθήσεις των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη από την ΕΥΠ.

Οι απειλές της πρώην υπουργού δεν αποτελούν απλά και μόνο ένα ακόμα τεκμήριο πρωθυπουργικής ενοχής, καθώς έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και με τα λεγόμενα του προέδρου της Βουλής μία μέρα νωρίτερα στο ίδιο κανάλι.

Όλες οι διαρροές προς τους δημοσιογράφους σε σχέση με όσα κατέθεσαν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης και Θεόδωρος Δραβίλλας, συγκλίνουν στο γεγονός ότι και οι δύο αναφέρθηκαν σε υποθέσεις που αφορούσαν έμμεσα ή άμεσα παρακολουθήσεις πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διοικητής της Υπηρεσίας επί της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου μίλησε για την υπόθεση της Οξυάς και τους επενδυτές από το Κατάρ, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο διάδοχός του, Γ. Ρουμπάτης, ο οποίος δεν απέφυγε κι εκείνος με τη σειρά του τις αναφορές για τις παρακολουθήσεις των Στέργιου Πιτσιόρλα και Σπύρου Σαγιά σχετικά με την έτερη άδοξη προσπάθεια των ίδιων επενδυτών στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Εν συνεχεία, οι πρωταγωνιστές των υποκλοπών του επιτελικού παρακράτους, Παναγιώτης Κοντολέων, Γρηγόρης Δημητριάδης και Βασιλική Βλάχου, επικαλέστηκαν το απόρρητο προκειμένου να αποφύγουν οποιαδήποτε απάντηση για τις… νόμιμες επισυνδέσεις κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του δημοσιογράφου.

Τούτων δοθέντων, σύμφωνα με το σκεπτικό της κ. Μπακογιάννη, κάποιοι παρανόμησαν και είναι αντιμέτωποι με δεκαετή ποινή κάθειρξης, αφού οι Θ. Δραβίλλας και Γ. Ρουμπάτης μίλησαν χωρίς περιστροφές για συγκεκριμένες υποθέσεις, οι οποίες αφορούσαν έμμεσα ή άμεσα τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και τον πρώην αν. υπουργό Οικονομίας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Εάν, λοιπόν, η πρώην υπουργός και αδερφή του πρωθυπουργού θέλει να ξεκαθαρίσει ότι όσα δήλωσε στην ΕΡΤ δεν αποτελούν απειλές κατά όποιου επιθυμεί να παρεκκλίνει από την επίκληση του απορρήτου, τότε οφείλει να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες. Αλλιώς, θα είναι πασιφανές ότι προχώρησε σε έναν ωμό πολιτικό εκβιασμό σε live μετάδοση. 

Και εν προκειμένω, δεν χρειάζεται καν να γίνει επίκληση επί των αντίρροπων νομικών απόψεων που διατύπωσαν ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, αναφορικά με την επίκληση απορρήτου.

Ο ΠτΒ και οι… πιρουέτες

Τα λόγια της κ. Μπακογιάννη προσκρούουν και σε όσα υποστήριξε δημοσίως ο πρόεδρος της Βουλής κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ για την επίκληση του απορρήτου ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είναι Εξεταστική. Είναι κοινοβουλευτικός έλεγχος. Και το απόρρητο εκεί πρέπει να τηρείται και τηρήθηκε. Η Εξεταστική έχει άλλο χαρακτήρα, να το πω απλά, είναι ένας πολυπρόσωπος εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος έχει άλλες αρμοδιότητες και άλλες δυνατότητες» ήταν τα λόγια του Κώστα Τασούλα, τα οποία δεν συμβαδίζουν με αυτά της πρώην υπουργού.

Το documentonews.gr απευθύνθηκε σε ανώτατη πηγή του Κοινοβουλίου με αφορμή τη συγκεκριμένη αντίφαση, η οποία επιδόθηκε σε λεκτικές «πιρουέτες» για να μη δώσει σαφή απάντηση. Αρχικά, η ανώτατη πηγή προφασίστηκε πως η Ντ. Μπακογιάννη και ο πρόεδρος της Βουλής δεν μιλούσαν για το ίδιο πράγμα, ενώ στην ερώτηση αν οι Θ. Δραβίλλας και Γ. Ρουμπάτης πρέπει να μπουν φυλακή για δέκα χρόνια γιατί παραβίασαν το απόρρητο, η απάντηση ήταν: «Δεν γνωρίζω…».

Διαβάστε επίσης

Η Ντόρα υπερασπίζεται το απόρρητο και προειδοποιεί… για φυλακίσεις (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter