Αντιτρομοκρατική: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες – Οι δύο στρατιωτικοί και οι έρευνες για τον αρχηγό (Video)

Αντιτρομοκρατική: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες – Οι δύο στρατιωτικοί και οι έρευνες για τον αρχηγό (Video)

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν σήμερα το μεσημέρι οι έξι συλληφθέντες για εμπλοκή σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Μεταξύ των συνολικά 10 προσώπων που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών για βομβιστικές επιθέσεις είναι τέσσερις κρατούμενοι αλλά και δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έναν πολυβολητή του Στρατού Ξηράς, ο οποίος είχε υποβάλλει την παραίτησή του, αλλά και ενός οπλουργού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής περιελάμβανε ελέγχους σε σπίτια αλλά και στις φυλακές Δομοκού, Λάρισας και Γρεβενών. Στο «κάδρο» των ερευνών μπαίνει η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις σε τράπεζα στα Πετράλωνα, στο σπίτι επιχειρηματία στην Κηφισιά αλλά και σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων όπλα, εκρηκτικά, σφαίρες, αλλά και κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές. Παράλληλα, έχουν κατασχεθεί αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

«Κλειδί» για την ταυτοποίηση των συλληφθέντων αποτέλεσε σύμφωνα με το Open, γενετικό υλικό που βρέθηκε στο πακέτο που είχε σταλεί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν την περίπτωση ενός 36χρονου κρατούμενου στις φυλακές Δομοκού και το εάν είχε ηγετικό ρόλο στον συντονισμό των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται μία από τις ενέργειες για τις οποίες είχε αναλάβει την ευθύνη η «Σύμπραξη Εκδίκησης» περιελάμβανε αφιέρωση στον 36χρονο στο εν λόγω κείμενο.

Διαβάστε επίσης: Αντιτρομοκρατική: 10 κατηγορούμενοι για βόμβες – Φέρεται να έχουν συλληφθεί και πυροτεχνουργοί του στρατού

Εξοργιστική δήλωση Καραμανλή για Τέμπη: Ακόμη αυτοσυγχαίρεται για την παραίτησή του

Προ των πυλών η κακοκαιρία «Δωροθέα» – Πότε θα επηρεάσει τη χώρα (LIVE)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter